Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Flavio Briatore

Alpine grapt om wilde Newey-geruchten: "Die is te goedkoop!"

Toch vrij verrassend kwam afgelopen week het gerucht naar buiten dat Alpine zich heeft gemengd in de strijd om de handtekening van Adrian Newey. In Zandvoort reageert Flavio Briatore, op zijn eigen flamboyante manier, op die geruchten.

Briatore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Waar ligt de toekomst van Adrian Newey? Dat is toch een van de grootste vraagtekens in de paddock op dit moment. Lang leek Ferrari de beste papieren te hebben, maar de laatste paar weken melden de geruchten vooral dat Aston Martin de Italiaanse renstal heeft verslagen in de strijd om de handtekening van de topontwerper.  

Een nieuwe naam voegde zich de afgelopen weken ineens bij die strijd: Alpine. Het geplaagde Franse team is bezig met een flinke reorganisatie en zou de legendarische Newey graag binnenhalen. Althans, zo luiden de geruchten. De adviseur van het team, Flavio Briatore, reageert nu op die speculaties.

"Wie is dat?" zo antwoordt Briatore op komische wijze tegenover onder meer RacingNews365, wanneer hem gevraagd wordt of hij vol achter Adrian Newey aan wil gaan. "Die is veel te goedkoop voor ons!"

'Geen ego-kwestie'

Na die twee grappende opmerkingen gaat Briatore wel serieus in op de kwestie. Want ondanks dat de Italiaan niet zegt dat hij achter Newey aan zit, sluit hij niets uit: "Weet je, je bent in de markt en je bedrijft business."

"Je praat met verschillende mensen. Alpine is weer terug van weggeweest. Je moet toeslaan, ongeacht welke mogelijkheid zich voor zal doen. Zo werkt het in elke business. Alpine stond een beetje in de schaduw en niemand sprak meer over het team", aldus Briatore.

Dat is niet langer het geval volgens de Italiaan: "Kijk waar we nu staan. We hebben de financiën en de steun van de voorzitter. We hebben een grote groep die achter ons staat. En natuurlijk, dingen gebeuren en er ontstaan kansen. Daar zijn we fan van, maar alleen als het goed is voor het team. Het is geen ego-kwestie."

"Ik kijk naar de volledige engineering, want één man zal niet ineens het hele team veranderen", zo vervolgt Briatore. "Je kunt de toekomst niet kopen. Je kunt een winnende toekomst niet kopen. Er zijn talloze mensen (in de Formule 1 red.) die maar kopen, kopen, kopen, maar het resultaat is nog altijd niet echt indrukwekkend. Maar dat betekent niet dat het onmogelijk is. Niets is onmogelijk in het leven."

Ook interessant:

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel