Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Alpine F1 Team

'Alpine haalt zeer bekende oud-teambaas binnen'

Flavio Briatore wordt officieel de adviseur van Renault/Alpine, zo heeft RacingNews365 begrepen. De Italiaan keert zo na een lange tijd weer terug bij een Formule 1-team.

Alpine
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Er gebeurt recent veel bij het team van Alpine. RacingNews365 kon melden dat Renault/Alpine overweegt om het motorproject voor 2026 stop te zetten en als klantenteam verder zou willen gaan in de Formule 1. Op die manier zouden veel kosten bespaard kunnen worden door het Franse merk. Teambaas Bruno Famin kijkt al om zich heen en voerde onlangs gesprekken met andere motorleveranciers.

Ondertussen zit het team niet stil, want Flavio Briatore gaat officieel aan de slag als F1-adviseur van Renault-CEO Luca de Meo, zo heeft RacingNews365 begrepen. De Italiaan was eerder teambaas van Benetton en Renault en won meerdere wereldtitels met Michael Schumacher én Fernando Alonso. Wel eindigde zijn laatste periode als teambaas met controverse, want Briatore moest in 2009 het veld ruimen bij Renault toen 'crashgate' aan het licht kwam. Nelson Piquet jr. was tijdens de Grand Prix van Singapore in 2008 bewust gecrasht om teamgenoot Alonso aan de overwinning te helpen.

Het kwam Briatore in eerste instantie op een levenslange schorsing te staan, een straf die later weer werd teruggedraaid. Nu keert de voormalig teambaas dus definitief terug in de Formule 1 als adviseur van Renault/Alpine. Het Franse team staat na een moeilijke seizoenstart op de achtste plaats in het constructeurskampioenschap en hoopt snel de weg naar boven in te zetten.

RacingNews365 heeft tenslotte begrepen dat het personeel donderdag op de hoogte is gesteld in de fabriek. Hoogstwaarschijnlijk laat een officiële aankondiging niet lang meer op zich wachten.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na zeer teleurstellende tweede training Verstappen in Singapore