Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Alpine F1 Team

Alpine reageert op aangekondigde staking Renault-personeel

Tijdens de aankomende Grand Prix van Italië zijn de werknemers van de motorafdeling van Renault van plan om actie te gaan voeren. De werknemers van de Franse fabrikant willen namelijk niet dat de Renault-motor verdwijnt uit de Formule 1. Het F1-team van Alpine reageert nu op de commotie.

logo Alpine
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Voor de zomerstop kwam naar buiten dat Renault actief nadenkt over een vertrek uit de Formule 1. Het gaat in dit geval om de Renault-motoren, waar Alpine mee rijdt. Het team van Alpine zou vanaf 2026 dan niet langer als fabrieksteam door het leven gaan, maar als privéteam, met een klantenmotor van waarschijnlijk Mercedes.

Het leverde woedende reacties op in Viry-Châtillon, waar de Renault-motoren worden gefabriceerd. De werknemers van de fabriek in Frankrijk willen dan ook actie gaan voeren in Monza tegen het besluit. In Monza worden twee groepen van in totaal 100 mensen op pad gestuurd met spandoeken, om zo tegen het besluit te protesteren. Tegelijkertijd zullen in Frankrijk de meeste werknemers het werk neerleggen.

Alpine reageert op de aangekondigde acties in een statement aan RacingNews365: “We zijn op de hoogte van enkele geplande activiteiten dit weekend van het personeel van Viry. We begrijpen uit hun communicatie dat dit vreedzame protesten zullen zijn en geen impact zullen hebben op de activiteiten van het team. Het transformatieproject wordt nog steeds geëvalueerd en het management van Alpine heeft nog geen beslissing genomen. De dialoog, die op gang kwam sinds het project in juli werd voorgesteld aan de werknemersvertegenwoordigers van Viry, is belangrijk voor het management van Alpine en zal de komende weken worden voortgezet.”

Ook interessant:

Alarmfase 1 voor Verstappen en Red Bull na nieuwe nederlaag

De Grand Prix van Nederland werd niet het feestje waar de Nederlandse Formule 1-fans op hadden gehoopt. Lando Norris wist met een grote voorsprong te winnen op Max Verstappen, die steen en been klaagde over de RB20.

Bekijk je de podcast liever als video? Dat kan hier!

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel