Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Alpine F1 Team

Alpine-veteraan nog altijd vol vraagtekens na 'verwoestend' ontslag

Het Alpine Formule 1-team onderging enkele aanpassingen gedurende 2023, waaronder het gedwongen ontslag van Alan Permane. En dat terwijl hij ruim 30 jaar bij het team had gewerkt.

Permane Ocon 2023
Interview
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Voormalig sporting director van Alpine, Alan Permane, heeft een boekje opengedaan over zijn 'verwoestende', gedwongen vertrek bij Alpine. Hij werkte sinds 1989 voor het team, toen de formatie nog door het leven ging als Benetton. 

Tijdens de Grand Prix van België in 2023 werd echter bekendgemaakt dat Permane het veld moest ruimen, samen met toenmalig teambaas Otmar Szafnauer. Inmiddels werkt Permane als sporting director bij Visa Cash App RB en in die hoedanigheid sprak hij exclusief met RacingNews365 over het vertrek dat hij maar moeilijk kon verwerken.

"Het was verwoestend nieuws, natuurlijk. Het was verschrikkelijk. Die zomer en later de herfst, ware hele zware tijden. Toen begon ik met mensen te spreken en zag ik dat dit project interessant en goed was. Het leek me echt een goed project en ik ben blij dat ik hier nu ben", aldus Permane.

Nog altijd geen verklaring

Permane geeft aan dat de wonden die zijn ontslag achterlieten pas heelden toen hij aan de slag kon gaan bij zijn nieuwe werkgever: "Dat heeft een goed aantal maanden geduurd", aldus Permane. "Eigenlijk tot ik me helemaal op mijn nieuwe uitdaging kon storten. Toen ik hier arriveerde, werd alles makkelijker. Alles werd bizar veel makkelijker."

"Ik begon de races weer te kijken met een nieuw doel. Dat was begin november denk ik. Augustus was verschrikkelijk, september was naar, in oktober begonnen de zaken er beter uit te zien en vanaf november was er geen weg meer terug."

Gevraagd of Permane nog ooit een verklaring heeft gekregen voor zijn onverwachte ontslag, moet hij ontkennend antwoorden: "Nee, ze hebben me niks verteld. Ik kan daar dus eigenlijk niks over zeggen, maar ze hadden duidelijk hun motieven."

Permane putte in moeilijke tijden energie uit de vele steunbetuigingen die hij ontving vanuit de hele F1-wereld: "Dat was nog wel het mooie van die tijd, dat ik zoveel steun kreeg vanuit de paddock. Veel van die berichten kwamen ook van mensen binnen Alpine, dus dat was fijn om te horen."

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Interviews RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel