Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Aston Martin

'Aston Martin realiseert immense kapitaalinjectie in jacht op F1-wereldtitel'

Aston Martin staat op het punt om flink in waarde te gaan groeien. Het team heeft naar verluidt twee nieuwe investeerders binnengehaald.

Lawrence Stroll
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het is al een tijdje duidelijk dat Aston Martin torenhoge ambities heeft. Het team bouwde recent een nieuwe fabriek en windtunnel en staat op het punt om de komst van topontwerper Adrian Newey wereldkundig te maken. De grondlegger van het plan is eigenaar Lawrence Stroll, die veel geld investeerde en dolgraag wereldkampioen wil worden met Fernando Alonso en Lance Stroll.

Om dat plan te realiseren, heeft Aston Martin een grote deal gesloten met twee nieuwe investeerders. Dat meldt Sky News. Het zou gaan om een deal met de Amerikaanse bedrijven HPS Investment Partners en Accel. Zij zouden honderden miljoenen in het team pompen en er zo voor zorgen dat de waarde van Aston Martin flink groeit naar anderhalf tot twee miljard pond.

HPS Investment Partners beschikt over ongeveer 115 miljard dollar aan activa en heeft een gerapporteerde waarde van meer dan 10 miljard dollar, terwijl Accel voornamelijk heeft geïnvesteerd in bedrijven als Deliveroo en Spotify. Accel werkte eerder ook samen met Crowdstrike, een belangrijke sponsor van Mercedes. Volgens de publicatie zouden de twee bedrijven met deze nieuwe investering tussen de 20% en 25% van het moederbedrijf van het F1-team kunnen bemachtigen. Een bevestiging zou niet lang op zich laten wachten.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel