Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Visa Cash App RB

Wie het RB-zitje moet krijgen? "Dat is wel duidelijk"

Red Bull zal volgende maand een aankondiging doen over Liam Lawson en deze F2-coureur denkt wel te weten wat het wordt.

Ricciardo race Hungary
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Volgens Formule 2- en McLaren juniorcoureur Gabriel Bortoleto ligt het "voor de hand" dat Liam Lawson volgend seizoen het RB-stoeltje van Daniel Ricciardo krijgt.

Bortoleto staat tweede in het F2-kampioenschap en heeft zijn F1-opties bekeken, waarbij Audi naar verluidt interesse heeft getoond in de Braziliaanse coureur. Eén team dat volgens hem niet beschikbaar is, is RB, dat binnenkort een beslissing moet nemen met het oog op 2025.

Red Bull zal na de zomerstop een aankondiging moeten doen over de carrière van reserverijder Liam Lawson, omdat de Nieuw-Zeelander een F1-zitje wil. Maar als Lawson het RB-stoeltje naast Yuki Tsunoda wil bemachtigen, moet Daniel Ricciardo ofwel worden weggestuurd of worden gepromoveerd naar het hoofdteam van Red Bull, als vervanger van Sergio Perez. 

In de ogen van Bortoleto zou het onlogisch zijn als Lawson opnieuw geen stoeltje zou krijgen van de Red Bull-familie. "De plek bij RB is nog steeds open, maar wordt het Ricciardo of wordt het Lawson? Dat is wel duidelijk", zegt Bortoleto tegen de Braziliaanse editie van Motorsport.com. 

"Als ze Lawson er niet inzetten, weet ik niet wat er in hun hoofd omgaat. Ik denk dat Lawson het op dit moment verdient omdat hij de afgelopen jaren al het ontwikkelingswerk voor het team heeft gedaan terwijl hij niet meer kon doen."

Audi voor Bortoleto?

Bortoleto staat er naar verluidt goed op bij voormalig Ferrari-baas Mattia Binotto, die Andreas Seidl heeft vervangen als de grote baas van Sauber Motorsport in de aanloop naar de komst van Audi in 2026. 

Nico Hulkenberg is natuurlijk al gecontracteerd door Stake F1/Audi voor de komende jaren, maar het stoeltje naast hem moet nog worden ingevuld. Twee coureurs die volgend seizoen zeker een Stake F1-stoeltje willen, zijn de huidige coureurs van het team, Zhou Guanyu en Valtteri Bottas.

"Ik weet niet hoe het zit met Sauber. Zhou en Bottas moeten vertrekken, maar ik weet niet wie er blijft", zegt hij. Bortoleto zou heel goed beide coureurs kunnen verslaan voor het zitje naast Hulkenberg. De recente berichten dat Binotto hem op het oog heeft, kwamen voor hem als een aangename verrassing.

"Dat is leuk, om genoemd te worden door een F1-persoon, want dat is waar je naartoe wilt", voegt Bortoleto toe. "Maar laten we afwachten wat de toekomst brengt. Ik doe mijn werk zo goed mogelijk in de F2, zodat ik klaar ben om door te stromen naar de F1. Dat is mijn situatie op dit moment."

Ook interessant:

Verstappen verliest belangrijke Red Bull-pionnen als vallende dominostenen

In de zomerstop van de Formule 1 staat het nieuws niet stil. Opnieuw vertrekt een belangrijke Red Bull-pion bij het team van Max Verstappen. Waar houdt dit op? Houdt dit überhaupt een keer op en wat betekent het voor de Nederlandse F1-vedette?

Bekijk je de podcast liever op YouTube, dan kan dat hier.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel