Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
George Russell

Bestrafte Russell haalt schouders op na incident: "Zou het absoluut weer doen"

George Russell heeft heel wat meegemaakt tijdens de Grand Prix van Italië. Een absoluut hoogtepunt voor de Mercedes-coureur was dat hij even de Red Bull van Sergio Perez achter zich wist te houden. Een dieptepunt was het incident met Esteban Ocon, maar hij zou het, als hij het kon terugdraaien, zo weer doen!

Russell Perez Italy
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

George Russell had een goede kwalificatie en mocht de Grand Prix van Italië op zondag als vierde aanvangen. Deze plek wist hij gedurende de race niet te behouden, de Red Bull van Sergio Perez bleek te snel voor de Brit. Op het gevecht met de Mexicaan in de beginfase van de race reageert de Mercedes-coureur enigszins verbaasd: "Het verraste me hoe lang het duurde voor Checo om mij in te halen, aangezien zijn auto een superieure snelheid had, ze waren zo snel in de hoge snelheidsbochten. Dat zagen we zaterdag al."

Een boost in het zelfvertrouwen van de Brit

Toch was het een vermakelijk moment voor de 25-jarige coureur. "Maar ik was best tevreden hem zo'n lange tijd af te kunnen houden, het voelde goed en het gaf zelfvertrouwen, ook bij het aanremmen in bocht één. Alle gevechten zijn leuk, maar het is leuker als je de aanvallende auto bent, én ook de snellere auto. Bij het verdedigen in een mindere auto weet je dat je elk rempunt en elke bocht moet perfectioneren, want als je dat niet doet, dan vliegen ze gewoon langszij. Het geeft wel voldoening als het je lukt om een auto zo lang van je af te houden. Dus weet je, ik zie het als een klein pluspunt dat ik geen fouten heb gemaakt in die ronden."

Incident met Esteban Ocon

Na een pitstop kwam Russell de Alpine van Esteban Ocon tegen, en had hij het gevoel dat hij geen andere keuze had: "Ik kwam de pits uit net achter of net naast Ocon. Als ik tot achter hem terug zou vallen, wist ik dat ik de kans op een undercut op de mannen vooraan verdwenen zou zijn", legt Russell uit over het incident waarvoor hij een straf van vijf seconden kreeg.

Hij haalde bocht één niet en ging wijd en zat daarbij Ocon flink in de weg. "Ik ging dus heel erg hot bocht één in, terwijl ik wist dat er een risico bestond dat ik de bocht zou missen, en dat is gebeurd", legt Russell uit.

"Het is een beetje jammer, want je hebt altijd een soort van get out of jail free card met de uitloopstroken die je daar hebt. Daardoor geeft het de coureurs een kans om de bocht te missen als je aan het vechten bent. Dus ik zou waarschijnlijk in de toekomst wel wat verandering aan die bocht willen zien."

Dit betekent niet dat de Brit spijt heeft van het incident. Gevraagd of hij het weer zou doen, denkt hij geen seconde na. "Absoluut. Ik wist dat P5 waarschijnlijk het slechtste was dat we konden behalen. Singapore moet, hopelijk, een ander verhaal worden", sluit de Mercedes-coureur af.

Check hieronder nog eens de beelden van het incident.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Italië 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel