Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Alexander Albon

Breaking: Albon gediskwalificeerd, rampdag Williams compleet

Het hing al in de lucht en is nu definitief bevestigd: Alexander Albon is gediskwalificeerd na de kwalificatie voor de Grand Prix van Nederland. De Williams-coureur is zijn achtste positie kwijt na een illegale vloer en start zodoende van achteren op de startgrid.

Albon Saturday Zandvoort
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Een paar uur na de kwalificatie op Zandvoort kwam er ineens het bericht dat er iets illegaals werd geconstateerd aan de auto van Alexander Albon. Om precies te zijn ging het om een illegale vloer. Na de kwalificatie werd het aerodynamische component en het bodywork gecheckt, waarna bleek dat het vloeroppervlak buiten het vastgestelde reglementaire volume lag. De achtste plek in de kwalificatie hing zodoende al aan een zijden draadje en nu hebben de stewards een definitief oordeel geveld.

De vloer is inderdaad illegaal bevonden en zodoende is Albon zijn P8 uit de kwalificatie kwijt. De Williams-coureur moet zodoende helemaal van achteraf komen op de startgrid. De zaterdag van het team uit Grove was al slecht door de keiharde klapper van Logan Sargeant, die zodoende de kwalificatie miste. Maar de diskwalificatie van Albon zal het allemaal nog wat erger maken.

Ook interessant:

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel