Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Alpine F1 Team

Breaking: Alpine kondigt nieuwe teambaas aan

Oliver Oakes volgt Bruno Famin op als teambaas van Alpine. Dat maakt het Franse team bekend in een persbericht.

Alpine
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De kogel is door de kerk: Alpine heeft een opvolger voor teambaas Bruno Famin gevonden. De Fransman zwaait eind augustus af om zich op het motorproject in Viry Châtillon te focussen en wordt vervangen door Oliver Oakes. De Brit is momenteel de teambaas van Hitech GP, een team dat actief is in de Formule 2 en Formule 3.

De 36-jarige Oakes was in het verleden een talentvolle coureur, maar beëindigde op vrij jonge leeftijd zijn autosportcarrière om zich op leidinggevende functies te focussen. Hij richtte succesvol een eigen kartteam en een managementbureau voor coureurs op en sinds 2015 was Oakes dus de teambaas van Hitech GP.

Nu mag Oakes het in de Formule 1 gaan proberen. Er wacht een pittige uitdaging, want Alpine presteert al het gehele seizoen niet naar behoren. Het zorgt voor onrust in het team, waar hoogstwaarschijnlijk het motorproject met Renault wordt gestopt na 2025. Het is aan Oakes én adviseur Flavio Briatore om het team terug naar de top te brengen.

Oakes reageert verheugd op zijn aanstelling. "Ik ben CEO Luca de Meo en Briatore ontzettend dankbaar voor deze kans om Alpine weer competitief te maken. Het team beschikt over getalenteerde mensen en uitstekende middelen. Ik heb er alle vertrouwen in dat we samen veel kunnen bereiken tijdens de rest van dit seizoen en op de langere termijn. Ik kijk ernaar uit om na de zomerstop aan de slag te gaan."

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na zeer teleurstellende tweede training Verstappen in Singapore