Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Haas F1 Team

Breaking: Bezittingen Haas mogen Nederland niet uit zonder betaling aan voormalig sponsor

De bezittingen van Haas mogen Nederland niet uit voordat er is betaald aan voormalig sponsor Uralkali. Zodoende kan de deelname aan de Grand Prix van Italië van de Amerikaanse renstal serieus in gevaar komen.

XPB 1299042 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De deelname van Haas aan de Grand Prix van Italië staat op losse schroeven, zoals RacingNews365 eerder kon melden. De bezittingen van het Amerikaanse team mogen definitief Nederland namelijk niet uit voordat er is betaald aan de voormalige sponsor Uralkali. "Ze moeten naast de betaling ons ook informeren waar alle spullen zijn. Als ze daar niet aan voldoen, plegen ze een strafbaar feit", zo laat advocaat Jurjen de Korte van OSK, dat Uralkali bijstaat, weten aan RacingNews365.

Volgens de advocaat heeft hij vorige week toestemming gekregen van de rechtbank in Haarlem voor de beslaglegging. "Ze hebben tijd gehad om daaraan te voldoen, maar ze waren verstoppertje aan het spelen. De bal ligt bij hen, zij moeten een oplossing vinden."

Uralkali was in 2022 de hoofdsponsor van Haas en betaalden aan het begin van dat jaar een groot deel van het sponsorgeld van dat F1-seizoen aan Haas, maar zagen de sponsordeal in rook opgaan toen de oorlog tussen Rusland en Oekraïne uitbrak. Haas nam na de start van de oorlog namelijk direct afscheid van de in Rusland gevestigde hoofdsponsor. Het geld werd echter nooit meer teruggestort door Haas.

Dat kon Haas ook niet doen, omdat het snel na de start van de oorlog werd verboden om enige transacties te hebben met Russische bedrijven. Uralkali stapte naar de rechter om het geld alsnog te krijgen en werd in het gelijk gesteld door een Zwitsers arbitragebureau. Haas kreeg de afgelopen maanden de kans om het bedrag van circa 12 miljoen terug te geven aan Uralkali, maar dat heeft het team tot op heden nog niet gedaan.

Ook interessant:

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel