Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Flavio Briatore

Briatore onthult opzienbarend telefoontje met Alpine: "Zitten helemaal in de shit"

Alpine kan sinds enkele maanden beschikken over de diensten van adviseur en voormalig Renault-teambaas Flavio Briatore. Die doet nu uit de doeken hoe die samenwerking tot stand kwam.

Flavio Briatore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het was een opmerkelijk bericht: Flavio Briatore die terugkeerde in de Formule 1 als adviseur van Alpine. Een telefoontje van Renault-CEO Luca de Meo trok Briatore over de streep, onthult de flamboyante Italiaan in de Formula For Success-podcast. De Meo zocht dit jaar contact met Briatore, vanwege de penibele situatie waarin Alpine (voorheen Renault) zich bevond. De resultaten bleven immers race na race uit. De Meo werd in 2020 de grote baas bij Renault en kreeg toen ook al advies van Briatore. 

"Luca de Meo ken ik al lang voordat hij bij Renault kwam", zegt Briatore in de podcast. "Toen hij daar begon, gaf ik hem een aantal tips: 'Formule 1 is een erg moeilijke business. De mensen die je hebt, zijn niet zo goed'. Maar hij luisterde niet, nul." Drie jaar later belde De Meo opnieuw op. "'We zitten helemaal in de shit met het team', zei hij. En ik zei tegen Luca: 'Luca, Formule 1 is een ander vak. In de Formule 1 moet je iemand hebben die toegewijd is aan het team'."

Tijdens dat gesprek kwamen de twee te spreken over de terugkeer van Briatore. "Toen we op een dag aan het praten waren, zei hij tegen me: 'Waarom kom je niet terug om me te helpen?' En zo begon het gesprek met Luca. Ik ken het team, ik ken de fabriek, ik weet alles. Dus ik zei tegen hem: 'Waarom niet? Ik wil niet naar elke race. Ik wil niet in Engeland gaan wonen, misschien één dag per week'", zegt Briatore over dat gesprek.

"En dit gebeurde. Weet je, het is mijn oude team. Met dit team hebben we zeven kampioenschappen gewonnen. En het is een nieuwe uitdaging en motivatie. We hebben een nieuwe teambaas (Oliver Oakes, red.)." Briatore heeft de belofte uitgesproken dat hij voorlopig bij het team blijft en dat Alpine in 2027 weer een podiumplek in handen heeft. "Ik beloof het je, geef me twee jaar, in 2027 zien we Alpine op het podium."

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel