Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Fernando Alonso

Briatore bespreekt F1-pensioen Alonso: "Geen idee of hij dan een gezin heeft"

De dit jaar in de Formule 1 teruggekeerde Flavio Briatore vermoedt dat 2026 wel eens het laatste seizoen van Fernando Alonso kan worden in de Formule 1. Volgens de Alpine-adviseur, die tevens al jaren manager is van de tweevoudig wereldkampioen, dient het racepensioen van van Alonso zich nu echt aan.

Alonso
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Zak Mauger

Voormalig Renault-teambaas en huidig Alpine-adviseur Flavio Briatore heeft laten doorschemeren dat Fernando Alonso aan het einde van het seizoen 2026 wel eens met pensioen zou kunnen gaan in de Formule 1. 

Alonso verlengde eerder dit jaar nog zijn aflopende contract met meerdere jaren bij Aston Martin. Hierdoor zal hij ook in 2026, als de nieuwe regelementen van kracht gaan, als coureur op de F1-grid te zien zijn. Tegen de tijd dat het seizoen in 2026 ten einde loopt, is de Spanjaard 45 jaar en heeft hij 23 seizoenen achter de rug in de Formule 1.

Briatore, die al ruim twintig jaar Alonso's manager is, ziet het eerste seizoen van de nieuwe F1-regelementen (2026 dus) als het laatste voor de Aston Martin-coureur. "Voor nu is het laatste jaar 2026. Wat hij daarna wil doen, weet ik niet. Wil hij nog een jaar door?", vraagt Briatore in de podcast Formula For Success

Alonso beleefde vorig seizoen een geweldige eerste seizoenshelft en zijn leeftijd heeft hem niet afgeremd. Briatore heeft 'nog nooit' een coureur gezien met zoveel inzet als de Aston Martin-ster, zegt hij. "Je ziet de prestaties van Fernando, die zijn er. Het gaat er niet om of hij zijn concentratie verliest, tijdens de race is hij er altijd. Als hij 11e is, wil hij 10e worden. Als hij 10e is, wil hij 9e worden. Hij wil dat de auto competitief is. Hij kwalificeert zich goed, hij racet goed."

"Ik weet eerlijk gezegd niet of hij wil stoppen, met 2026 als zijn laatste jaar, of dat hij door wil gaan. Het hangt af van zijn gevoel over racen en de timing, ik weet niet of hij op dat moment een gezin heeft en zo. Maar hij is zeker iemand die uniek is. Ik heb nog nooit zo iemand gezien, zo vastberaden, elke dag, elke dag. Hij geeft nooit op. Ongelooflijk."

Ook interessant:

Zonder Max Verstappen is Red Bull niet veel meer

Wat moet Verstappen wel en niet willen nu Red Bull toch serieus uitgedaagd wordt? En als de heren Coronel, Dimmers en Mosterdijk zelf de topstoeltjes in de F1 mogen verdelen, welke combinaties krijgen we dan?

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel