Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
George Russell

Britse F1-expert ziet Russell worstelen met hiërarchiestrijd: "Komisch om te zien"

George Russell en Lewis Hamilton zien we de laatste races steeds vaker wiel aan wiel met elkaar racen. Anthony Davidson moet daarbij gniffelen om hoe de jongste van de twee Mercedes-Britten communiceert.

Hamilton Russell Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Lewis Hamilton heeft bij Mercedes in George Russell een geduchte teamgenoot. Vorig jaar versloeg Russell zijn meer ervaren en veel meer gelauwerde teamgenoot, maar dit jaar staat Hamilton ruim voor zijn teamgenoot. De twee schuwen het teamduel niet, al merkt voormalig F1-coureur en Sky-expert Anthony Davidson op dat Russell het wél schuwt om zijn mond wagenwijd open te trekken.

"Er is een bepaalde hiërarchie binnen dat team en terecht", zo begint Davidson in de Sky Sports F1 Podcast. "Lewis heeft de status van zevenvoudig wereldkampioen opgebouwd binnen dat team en daar kan George weinig tegenin brengen."

"George is de understudy van Lewis en op de momenten dat hij echt de snelheid heeft om met Lewis te vechten, doet hij het geweldig, maar hij doet dat op zijn typische, beleefde George Russell-achtige manier, dat het is best komisch is om te zien. Want je weet dat er op datzelfde moment stoom uit zijn oren komt", aldus Davidson.

De twee hebben elkaar een paar keer net niet uit de race gereden, zo merkt Davidson op: "Maar vervolgens is George een brave jongen op de radio, hij blijft er erg Brits onder. George laat verschillende lagen zien, soms tegen het irritante aan. Daarom komt het soms over alsof hij zegt:

'Ja, ik ben hier dan voor nu wel oké mee, maar als we het dan de volgende keer zo kunnen doen dat hij mij voorbij laat, mits het geen grote moeite is natuurlijk, dan zou dat zeer worden gewaardeerd'.

"Misschien dat we wat meer spierballentaal van Russell hadden gehoord als de situatie anders was geweest, maar voor nu weet hij heel goed waar hij staat binnen het team."

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na zeer teleurstellende tweede training Verstappen in Singapore