Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Zak Brown

Brown stelt onmogelijke keuze tot nader order uit: "Zo zit McLaren niet in elkaar!"

Na de Grand Prix van Hongarije laaide de discussie op of McLaren niet een nummer 1-coureur moet aanwijzen. Volgens de CEO van de Britse renstal, Zak Brown, zit dat niet in het DNA van McLaren.

Piastri Norris
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Moet McLaren, in de strijd met Red Bull, een nummer 1-coureur aanwijzen? Het is een vraag die sinds de boordradio-controverse in Hongarije boven het team uit Woking hangt. Zak Brown, CEO van McLaren, was tijdens het GP-weekend in België al vrij uitgesproken, maar doet daar nu nog een schepje bovenop.

"Nee, wij hebben twee nummer 1-coureurs," zo verklaart Brown stellig in de podcast van Sky Sports. "Zo heeft McLaren altijd in elkaar gezeten en dat is nu nog het geval. Ook in de periodes Lauda - Prost en later Senna - Prost was het zo."

"En natuurlijk moet dat goed gemanaged worden, want wanneer je twee nummer 1-coureurs hebt, willen ze ook beide behandeld worden als de nummer 1. Dat doen we ook zeker, echter moeten ze wel begrijpen dat je af en toe een offer moet maken voor je teamgenoot of het team in het algemeen."

Het is iets waar McLaren in het verleden vaker mee heeft moeten dealen, volgens Brown: "Lando heeft dat bijvoorbeeld in 2021 gedaan toen we een 1-2 konden pakken met Daniel (in Monza red.). En een zelfde situatie deed zich voor in Hongarije."

"Oscar had de gehele race gedomineerd en we wilden Lando beschermen tegenover Lewis (Hamilton). Dus we wilden gewoon de orde herstellen zoals ze al de hele race aan het racen waren", aldus Brown.

Volgens de Amerikaan heeft deze keuze geen gevolgen voor de rest van het seizoen en gaan er voorlopig nog geen belangrijke keuzes gemaakt worden in Woking: "We hebben nog 10 races te gaan en dus bekijken we het race voor race. Oscar staat vierde in het kampioenschap, maar qua punten staat hij maar 1 of 2 races achter. Dus het is nog veel te vroeg om een favoriet aan te wijzen."

"Met twee nummer 1-coureurs kun je de situatie krijgen dat ze punten van elkaar gaan afsnoepen. Maar wij racen als team. Ik wil graag beide auto's in de top 3 (van het kampioenschap red.). Op dit moment hebben we P2 en P4 in handen, maar als één van de twee wereldkampioen wordt, alleen maar beter!"

Ook interessant:

Verstappen verliest belangrijke Red Bull-pionnen als vallende dominostenen

In de zomerstop van de Formule 1 staat het nieuws niet stil. Opnieuw vertrekt een belangrijke Red Bull-pion bij het team van Max Verstappen. Waar houdt dit op? Houdt dit überhaupt een keer op en wat betekent het voor de Nederlandse F1-vedette?

Bekijk je de podcast liever op YouTube, dan kan dat hier.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel