Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
McLaren

Brown waarschuwt McLaren voor 'naïviteit': "Daar is geen reden voor"

Gaat McLaren in 2025 hoge ogen gooien in het constructeurskampioenschap? De CEO van McLaren, Zak Brown, wil dat zijn team in die strijd wel alert blijft en niet 'naïef'.

Zak Brown
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

McLaren begon 2023 met een van de langzaamste auto's op de F1-grid, maar door upgrades in de loop van het jaar klom het team in richting de kop van het veld. Oscar Piastri slaagde er zelfs in om de sprintrace in Qatar te winnen. Die goede lijn werd in 2024 voortgezet. De MCL38 wordt momenteel gezien als de snelste auto in de Formule 1. Piastri en Lando Norris boekten hun eerste Grand Prix-zege, terwijl McLaren mikt op de eerste constructeurstitel sinds 1998.

Het team staat momenteel 42 punten achter Red Bull, waarbij de huidige auto's ook nog grotendeels worden overgeheveld naar 2025 in afwachting van de grote reglementswijzigingen in 2026. Dit alles in gedachten houdend zou het volgens McLaren-CEO Zak Brown 'naïef' zijn om de dreiging van een team dat net als McLaren naar voren klimt te negeren. "Volgend jaar kan een episch seizoen worden", zegt Brown tegen geselecteerde media, waaronder RacingNews365

"Het wordt dan gewoon een evolutie van de vier teams die strijden om het kampioenschap, maar ik denk dat het naïef zou zijn om iemand uit te sluiten die nu niet in de top vier staat. Want we zien hoe snel de dingen zijn veranderd. Aston Martin valt terug, maar ze kunnen het weer helemaal terugdraaien", geeft Brown aan.

"RB was aan het begin van het jaar erg snel, dus er is geen reden waarom teams niet kunnen doen wat wij hebben gedaan. Het is ons gelukt dankzij hard werken en geweldige mensen, maar iedereen heeft hetzelfde budget en dezelfde technologie. Er is geen reden waarom anderen niet kunnen doen wat wij het afgelopen jaar hebben gedaan."

Ook interessant:

Zonder Max Verstappen is Red Bull niet veel meer

Wat moet Verstappen wel en niet willen nu Red Bull toch serieus uitgedaagd wordt? En als de heren Coronel, Dimmers en Mosterdijk zelf de topstoeltjes in de F1 mogen verdelen, welke combinaties krijgen we dan?

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel