Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
McLaren

Brown ziet 'alles samenkomen' bij McLaren: "Wereldkampioenschapsmateriaal!"

McLaren is sinds de Grand Prix van Miami bezig met een grote inhaalslag. Volgens de CEO van McLaren is iedere afdeling die een bijdrage levert in ieder geval van wereldkampioenschapsmateriaal.

Piastri Imola FP2
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Daar waar McLaren in de tweede helft van 2023 de aansluiting had gevonden bij de topteams, leek het team uit Woking in de eerste races van 2024 het derde of vierde team te zijn. Maar tijdens de Grand Prix van Miami nam McLaren een groot pakket met nieuwe onderdelen mee en sindsdien doen Lando Norris en Oscar Piastri serieus mee om de overwinningen. En daardoor kom je ook automatisch terecht in de strijd om de beide kampioenschappen.

In de strijd om de rijderstitel zal het een lastig verhaal worden om Max Verstappen nog bij te halen, want de achterstand van zijn naaste belager Norris is 78 punten. In het constructeurskampioenschap is het des te spannender, want daar is de marge tussen Red Bull en McLaren 'maar' 42 punten. "Alles komt nu samen. We krijgen enorme investeringen van onze aandeelhouders en sponsoren. We hebben fantastische coureurs en een geweldig technisch- en managementteam", zo vertelt McLaren-CEO Zak Brown tegenover Autosport.

"Het technische team heeft de middelen, de fanbase en hulp van de partners nodig om in staat te zijn te doen wat ze nu doen. Teambaas Andreas Stella gebruikt graag de term wereldkampioenschapsmateriaal. Ik ben het er mee eens dat alle afdelingen die een bijdrage leveren, zowel direct als indirect, wereldkampioenschapsmateriaal zijn." Daarbij is ook de filosofie van het team uit Woking veranderd, zo erkent de CEO van McLaren. "We zijn zo vaak als tweede geëindigd en nu hebben de smaak van de overwinning geproefd. We nemen niets voor lief, maar we willen winnen en we weten dat we in de positie staan om het te kunnen doen."

Jeugdigheid

Brown heeft ook mooie woorden over voor Norris. Hij pakte in 2024 zijn eerste zege in de Formule 1, maar had er ongetwijfeld al meer op zijn naam willen schrijven. "Hij is altijd al een geweldige coureur geweest. Waarom het zo lang heeft geduurd, is omdat we hem een winnende auto moesten geven. Nu strijdt hij regelmatig aan de kop van het veld, dus de verwachtingen zijn duidelijk hoger gespannen."

Toch gaat nog niet alles vlekkeloos bij McLaren. In Hongarije was daar bijvoorbeeld de situatie dat Norris voor Piastri de baan op kwam bij de laatste serie pitstops, terwijl de Australiër op kop lag. In de laatste paar rondjes werd dat toch nog omgedraaid. "Ik denk dat sommige fouten te wijten zijn aan de jeugdigheid van een team dat nog niet zo veel vooraan heeft gereden. In Silverstone hebben we het niet geoptimaliseerd. In Hongarije kwamen we uiteindelijk op het juiste uit, maar niet voordat er wat spanning aan vooraf ging. Het zal wat meer tijd nodig hebben."

Brown vervolgt: "Gaandeweg leren we en dat is prima. Ik vertel mijn team altijd dat het oké is om fouten te maken, zolang ze er maar van leren en dezelfde fouten niet nog een keer maken."

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel