Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Brundle is het niet eens met Hamilton: "Geen toeval"

Lewis Hamilton is van mening dat er veel meer auto's illegaal moeten zijn geweest tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten. Hier staat voormalig Formule 1-coureur en expert Martin Brundle iets anders in.

Hamilton Mexico
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Na zijn diskwalificatie in Austin had Lewis Hamilton wel het één en ander te vermelden in aanloop naar de Grand Prix van Mexico. Zo liet de zevenvoudig wereldkampioen tegenover o.a. RacingNews365 weten dat hij vernomen had dat er veel meer auto's illegaal waren tijdens de GP in Austin. "Zij zijn niet gecontroleerd, dus kwamen ze ermee weg."

Vier auto's zijn na de race in de Verenigde Staten gecontroleerd, waarvan er twee illegaal bleken, de bolides van Lewis Hamilton en Charles Leclerc. De skid blocks onder de auto vertoonden meer slijtage dan volgens de reglementen is toegestaan.

Volgens voormalig F1-coureur en Sky Sports-expert Martin Brundle zit de vork iets anders in de steel: "Ik zie het anders dan Lewis", zo begint hij zijn argumentatie bij Sky Sports in Mexico. "We weten dat met de huidige generatie auto's (sinds 2022) dat als ze dichter tegen de grond aan liggen, dat dit best wel wat meer performance oplevert. Ik ben ook van mening dat de FIA geweldig werkt levert in het zijn van de waakhond van de technische reglementen in de Formule 1."

Geen toeval

Bovendien is het volgens Brundle geen toeval geweest dat Hamilton en Leclerc er uit gepikt zijn: "We begrijpen dat er redenen zijn waarom ze (de FIA, red.) voor die twee auto's hebben gekozen om te checken. Dat is vanwege data die ze gezien hadden, plus die van anderen."

Brundle heeft nog wel even zijn stoute schoenen aangetrokken en de vraag bij een aantal teamleden neergelegd: waren hun auto's wel legaal?: "Maar zij zeggen natuurlijk dat hun auto prima was, en een ander team zei dat ze het niet zeker wisten, wat onzin is natuurlijk."

"Als je een kilo te licht bent of een vleugel een millimeter te wijd, wordt je ook uit de race gegooid. En dat is waarom we deze reglementen hebben. De twee auto's vielen buiten de voorschriften na de Grand Prix."

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Mexico 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel