Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Button heeft dringend advies voor Norris: "Laat die zwakte niet zien"

Lando Norris heeft zichzelf in de laatste races ontpopt tot de grote uitdager van Max Verstappen in de strijd om de wereldtitel, al is zijn achterstand nog wel aardig groot. Toch wijst oud-wereldkampioen Jenson Button op één zwak punt van Norris.

Norris race Silverstone
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

We kennen Lando Norris al sinds zijn entree in de Formule 1 in 2019 als een zeer zelfkritische coureur. Maar dat lijkt sinds het moment dat hij écht een competitieve auto heeft, die constant kan meestrijden om polepositions en overwinningen, nog een tandje heftiger te zijn geworden. De Brit was eind vorig jaar al regelmatig zelfkritisch als hij het niet voor elkaar kreeg in de kwalificatie en teamgenoot Oscar Piastri voor zich moest dulden.

In 2024 heeft McLaren sinds de Grand Prix van Miami een grote stap voorwaarts gezet en kan Norris ook serieus meedingen naar de overwinningen. De altijd open en eerlijke Brit heeft daarbij al aangegeven dat hij sowieso de Grand Prix van Spanje had moeten winnen, en diezelfde woorden gebruikte hij ook na zijn thuisrace op Silverstone.

Daarbij haalt hij zichzelf vaak neer en dat ziet ook Jenson Button, de wereldkampioen van 2009. "Lando moet een beetje oppassen met zijn emoties. Hij haalde zichzelf enorm naar beneden tijdens de laatste race en het kan heel gemakkelijk uit de hand lopen", zo stelt Button op Sky Sports F1. "We weten hoe belangrijk het is om je hoofd erbij te houden. Hij is zo getalenteerd dat ik niet wil dat hij te veel op zichzelf neerkijkt. Zo zou hij er de volgende race niet kunnen staan."

Button vervolgt: "Je wil je concurrenten ook niet laten zien dat je zo down bent. Dat is een zwakte die je niet wil laten zien. Het is mooi dat hij open is over zijn emoties en het is geweldig voor ons kijkers. Maar ik denk gewoon aan de competitieve kant. Hij moet niet zo op zichzelf neerkijken."

Ook interessant:

Moet Verstappen Perez nog wel als Red Bull-teamgenoot willen?

In een weekend dat weer uiterst moeizaam verliep voor Red Bull, was het toch weer Max Verstappen die de kastanjes uit het vuur haalde voor de brigade uit Milton Keynes. En Sergio Perez? Tsja...

Bekijk je de podcast liever op YouTube? Klik dan hier.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel