Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Controverse rond GP Singapore wegens mogelijke fraude

De voormalig Singaporese minister Subramaniam Iswaran en evenementpromoter Ong Beng Seng zijn 2024 niet al te best begonnen. Momenteel loopt er een corruptieonderzoek naar de twee bekendheden, die allebei een grote rol spelen rondom de organisatie van de Grand Prix van Singapore.

Subramaniam Iswaran, de voormalige minister van Transport, is onlangs afgetreden nadat er 27(!) aanklachten tegen hem verschenen in verband met zijn transacties met landgenoot Ong Beng Seng. Seng heeft de rechten van de Singaporese Grand Prix in handen en is voorzitter van het bedrijf dat het evenement promoot. De aanklachten zijn het gevolg van beschuldigingen dat Iswaran 100.000 pond (116.000 euro) aan steekpenningen heeft ontvangen van Seng. Deze vermeende steekpenningen omvatten naar verluidt privéjetvluchten en tickets voor de Singapore GP, waarvoor Iswaran als adviseur fungeerde.

Iswaran heeft de beschuldigingen krachtig ontkend en gezworen zijn naam te zuiveren. Ong daarentegen is niet beschuldigd van wangedrag, maar er loopt een onderzoek naar zijn transacties. Momenteel heeft de Singapore GP een contract met de Formule 1 tot 2028, maar er werd deze week gespeculeerd dat de toekomst van de race in gevaar zou kunnen komen door het lopende onderzoek.

Geen invloed op Grand Prix

Volgens de functionarissen wordt de toekomst van de Formule 1-race in het land niet beïnvloed door het lopende corruptieonderzoek. In een verklaring die donderdag is vrijgegeven door het Ministerie van Handel en Industrie, zeiden de functionarissen in Singapore dat "er tot nu toe niets is om aan te geven dat de F1-contracten of andere contracten waren gestructureerd ten nadele van de overheid."

"De voorwaarden van alle overeenkomsten zijn zorgvuldig overwogen door de overheid," zeiden ze. "Er is een onafhankelijk adviesrapport. Alle voorbereidingen voor de F1 Singapore Grand Prix in 2024, gepland voor 20-22 september 2024, verlopen volgens plan."

"De F1 Singapore Grand Prix heeft ook de reputatie van Singapore als een levendig, mondiaal Aziatisch knooppunt vergroot," zeiden de functionarissen. "Naast de toerismesector komt de race ook veel Singaporese bedrijven ten goede die betrokken zijn bij verschillende aspecten van de race, zoals logistiek, transport, bouw- en ingenieursdiensten."

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel