Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Coronel adviseert Verstappen voor Singapore: "Doe dat vooral niet!"

Aankomend weekend staat de voor Red Bull zo gevreesde Grand Prix van Singapore op het programma. Toch verwacht Tom Coronel dat het niet zo slecht zal zijn als vorig jaar.

Verstappen Race Baku
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Voor Max Verstappen en Red Bull staat aankomend weekend misschien wel de grootste uitdaging van het seizoen te wachten. Het weekend in Singapore is nooit fijn geweest, maar met de huidige problemen van de RB20 wordt dit weekend nog een grotere uitdaging dan het normaal gesproken al was.

Vooral McLaren en Ferrari lijken op voorhand dé grote kanshebbers te zijn in de straten van het stadstaatje. In gesprek met RacingNews365 laat Tom Coronel zijn licht schijnen op het aanstaande Grand Prix-weekend in Singapore. Coronel verwacht niet dat het zo slecht zal zijn als vorig jaar, maar ziet ook niet direct in dat Verstappen mee kan vechten om de overwinning. "Ik verwacht het niet, nee. Dit is natuurlijk het circuit waar ze vorig jaar de grootste problemen hadden."

"Maar het kan niet dramatisch zijn, want dat is het niet", zo vervolgt Coronel zijn verhaal. "Het is niet goed genoeg om te kunnen winnen. Dat denk ik wel, maar als Max iedere keer zo blijft scoren, dan moet het wel goed kunnen komen. Natuurlijk heeft Red Bull de tijd gehad om na te denken en de puntjes op de i te zetten, want door de paniek ging het niet goed. Dat heeft Max ook toegegeven."

'Twee stapjes vooruit, één stapje terug'

Op voorhand had men ook in Bakoe weinig verwachtingen. Toch kon Red Bull daar aardig meekomen met de twee snellere teams, Ferrari en McLaren. Daarom ziet Coronel toch wel wat lichtpuntjes voor Verstappen: "Ik zag toch wel een lichtpuntje in Azerbeidzjan en dus zie ik dat ook in hier in Singapore. En het zou wel heel stoer zijn als ze gewoon een podium kunnen pakken. Want dan laten ze echt zien dat ze weer aan het klimmen zijn."

Volgens Coronel is de negatieve spiraal van voor de zomerstop dan ook definitief doorbroken. "Ze zaten in zo'n neergaande spiraal en dan vraag je je af: 'Wanneer stopt die?' Volgens mij is die gestopt in Monza. Ze zijn nu voorzichtig weer steeds twee stapjes vooruit en een stapje terug aan het doen. Maar de concurrentie is ook niet dom. We weten dat McLaren ook weer met nieuwe updates gaat komen."

"Dus iedereen is van elkaar aan het leren. Ik denk dat vooral Red Bull van zichzelf en ook van de anderen best wel wat heeft geleerd. Laat Charles Leclerc de race maar winnen, zolang het puntenverschil met Lando Norris een beetje blijft jojoën, dan maak ik me niet zo druk. Zolang hij maar niet uitvalt en geen grote fouten maakt. Dus vooral niet in paniek raken tijdens het rijden!", zo eindigt Coronel.

Benieuwd naar de volledige preview? Bekijk de video hieronder!

Ook interessant:

Speel de RN365 F1 Bingo en win toffe prijzen

Maak de race in Singapore nu nog leuker met de RacingNews365 bingo en maak kans op toffe F1 prijzen zoals Verstappen schaalmodellen en caps. 

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel