Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Coronel kijkt uit naar Spa ondanks gridstraf Verstappen

Het circuit van Spa-Francorchamps in de Belgische Ardennen is één van de favorieten van zowel coureurs als fans. Tom Coronel kijkt dan ook erg uit naar de race en verwacht dat Max Verstappen de schade beperkt kan houden, ondanks de verwachte gridstraf.

Verstappen Norris Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Aankomend weekend strijkt de Formule 1 weer neer op het iconische circuit van Spa-Francorchamps in België. Het circuit in de Ardennen is niet alleen bij de fans een favorietje, maar ook vele coureurs vinden het lange circuit de mooiste op de huidige Formule 1-kalender.

Ook Tom Coronel heeft heel vaak op het Belgische circuit gereden en ook hij is enthousiast over het 7 kilometer lange circuit, zo vertelt hij in de voorbeschouwing van RacingNews365: "Als je naar Spa kijkt, dan zeg ik toch dat dit één van geilste banen ter wereld is!"

"En dat zie je ook want alle coureurs zeggen ook altijd dat als Spa van de kalender verdwijnt, dan zijn we niet meer aan het racen", aldus Coronel. "Dat komt omdat er zoveel hoogteverschillen in zitten en serieus snelle doordraaiers. Dan heb ik het over Blanchimont die je niet mag vergeten, maar ook de dubbele linker naar beneden, Pouhon. In de kwalificatie is die vol gas en dat zijn natuurlijk wel hele gave bochten, waar je ook het verschil kunt maken. Of verliezen, dus ik verwacht zeker dat de strijd hier hetzelfde zal zijn zoals in Silverstone."

Gridstraf Verstappen

Een strijd zoals in Silverstone dus volgens Coronel. Dat zou betekenen dat niet alleen Red Bull en McLaren om de overwinning vechten, maar dat ook Mercedes zich in die strijd gaat mengen. Tegenvaller dus voor Max Verstappen, maar de Nederlander krijgt persoonlijk ook met een tegenvaller te maken.

Verstappen zal namelijk ver naar achteren moeten starten, vanwege een dreigende gridstraf. De Nederlander gebruikte al zijn toegestaande motoren en zal dus binnenkort een straf moeten incasseren om een vijfde verbrandingsmotor te gebruiken. RacingNews365 kon eerder al melden dat dit in Spa gaat gebeuren en ook Coronel weet het zeker: "Je moet het wel in Spa doen, want hier is inhalen het makkelijkste van allemaal."

Toch verwacht Coronel dat die gridstraf weinig invloed zal hebben op de race van Verstappen: "Max wordt tweede, dus die mag je alvast invullen. Derde wordt Hamilton en Norris wint hem. Norris moet ook en die gaat hier altijd goed, dus hij pakt hem."

Bekijk hieronder de volledige video met Tom Coronel!

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel