Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Coronel voorspelt comeback Verstappen: "Al maak ik me daar wel zorgen om"

De Formule 1-grid reist af naar Monza en als we Tom Coronel mogen geloven, maakt Max Verstappen daar een grote kans op de overwinning. De autocoureur en analist maakt zich om één ding wel grote zorgen.

Verstappen race Zandvoort
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

De eerste race na de zomerstop verliep allesbehalve goed voor Red Bull en Max Verstappen. De Nederlander werd namelijk op een achterstand van 22 seconden gezet tijdens zijn thuisrace en kon dus niet anders dan toekijken hoe Lando Norris er op dominante wijze met de zege vandoor ging. Verstappen heeft echter geluk, want nog geen week later krijgt de Nederlander al de kans om zich te revancheren. 

De Grand Prix van Italië staat namelijk voor de deur op het Autodromo Nazionale Monza, het circuit dat tevens bekend staat als de Temple of Speed. Kortom: een mooie uitdaging voor de coureurs, maar Tom Coronel verwacht toch dat één van de twintig heren in staat zal moeten zijn om uit te blinken in Monza. En hoe kan het ook anders dat Verstappen met die eer zou moeten gaan strijken. 

Coronel legt in gesprek met RacingNews365 uit waarom hij denkt dat Verstappen best wel eens kan winnen in Monza. "Ik kijk vooral naar de RB20 en op welke circuits die auto sterk zou kunnen zijn. Dan zie je toch dat dat op de wat snellere circuits, zoals Silverstone en Spa-Francorchamps, vaak het geval is. Daarom verwacht ik dat hij in Monza best wel goed kan scoren."

Strategie

Toch is het volgens de autocoureur lang niet allemaal rozengeur en maneschijn. "Het enige waar ik me wel een beetje zorgen om maak, is dat hij op Zandvoort na een rondje of vijftien echt door zijn banden heen was. Je zag dat het in een keer klaar was. Je zag ook dat Norris daar gewoon in één keer zijn voordeel pakte, dus dat vind ik eng." 

"Dat voordeel had Red Bull voorheen wel, maar dat zie ik nu dus niet direct. Maar ik heb Max hoe dan ook op één gezet, want ik denk vooral aan het strategische plaatje, het aanremmen en dat soort zaken. Hij speelt altijd dat slimme spelletje en dus zet ik Max op een, Norris op twee en George Russell op drie. Ik maak er een heel apart podium van, maar ik zet er in ieder geval geen Ferrari tussen."

Na de grote achterstand op Norris in Zandvoort leek het er echter op dat Red Bull de aansluiting met McLaren toch echt kwijt is, maar Coronel denkt dus dat die vork iets anders in de steel steekt. "Monza heeft langere remzones, omdat er veel topsnelheid en lage downforce is. De auto is heel gevoelig, maar daardoor ook heel licht, dus daarom durf ik Verstappen wel wat verder naar voren te zetten in mijn voorspelling. Hij is gewoon heel sterk in die aanval in het eerste deel van een bocht, dus dat is de voornaamste reden."

Ook interessant:

Alarmfase 1 voor Verstappen en Red Bull na nieuwe nederlaag

De Grand Prix van Nederland werd niet het feestje waar de Nederlandse Formule 1-fans op hadden gehoopt. Lando Norris wist met een grote voorsprong te winnen op Max Verstappen, die steen en been klaagde over de RB20.

Bekijk je de podcast liever als video? Dat kan hier!

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel