Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Nederland 2024

Coronel ziet heil in roulatie tussen Zandvoort en Spa: "Maakt het wellicht specialer"

Wat gaat er toch gebeuren met de Grand Prix van Nederland? De Dutch GP staat tot en met 2025 op de Formule 1-kalender, maar het is nog niet duidelijk of de race daarna ook op de kalender blijft staan. Wat vinden autocoureur en analist Tom Coronel en F1-kenner Ruud Dimmers van het plan om de circuits van Zandvoort en Spa te rouleren? Ze geven hun mening in de Formule 1-podcast van RacingNews365.

Start Zandvoort 2023
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

"Als je het feitelijk vraagt, dan is het op dit moment zo dat we in 2025 de laatste race op Zandvoort hebben. En dat wil niet zeggen dat we de komende maanden niet hard blijven werken en niet met allerlei partijen en mensen in gesprek blijven. Maar ik verwacht niet dat daar binnenkort witte rook gaat komen." Was getekend, de directeur van Circuit Zandvoort, Robert van Overdijk, tijdens de GP van België.

Dat zou dus betekenen dat de voorlopig laatste Formule 1-race op Zandvoort volgend jaar wordt verreden. Het is ook duidelijk dat er wordt gesproken om een aantal Europese Grands Prix te laten rouleren, maar welke circuits daar dan precies voor in aanmerking zouden komen, dat is nog niet duidelijk. Het zou zomaar kunnen dat het gaat om onder meer Zandvoort en Spa-Francorchamps. al zou het circuit in de Belgische Ardennen azen op een meerjarige, permanente deal.

Hoe kijken de heren uit het podcastpanel van RacingNews365 naar het eventueel rouleren van Zandvoort en Spa? Is het juist een gemiste kans of is het goed om de hype groot te houden? "Het is beter dan niks, maar het is net niets. Voor het circuit is het net niets, zoals voor de investeringen die je doet. Ook mis je dan het lekkere gevoel dat je jaarlijks ergens naartoe kunt. Of het nu voor Spa of Zandvoort zo is, het is voor beide niks", zo trapt F1-kenner Ruud Dimmers af.

Hoe kijkt autocoureur en analist Tom Coronel er tegenaan? "Ik zou het zonde vinden. Maar als de Formule 1 groter en internationaler gaat, is het oké. En vroeger hadden we geen Zandvoort. Als het om het jaar is, misschien maakt het dat dan ook weer iets specialer", zo redeneert de autocoureur. 

"Het hele nieuwe is er natuurlijk ook wel een klein beetje vanaf bij Zandvoort", waarna Coronel zichzelf meteen deels moet corrigeren. "Al vind ik Zandvoort natuurlijk wel het allermooiste feest met al die oranje fans. En met Zandvoort is er de nieuwe 2.0 Formule 1-stijl neergezet. Het publiek bleef zitten in de regen en er werd polonaise gelopen!"

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel