Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
David Coulthard

Coulthard onder de indruk van F1: "Dit is het gouden tijdperk"

De Formule 1-wereld geniet momenteel van de nodige rust tijdens de zomerstop. Hoe kijkt David Coulthard naar de huidige verhoudingen? RacingNews365 sprak exclusief met de 13-voudig GP-winnaar.

Coulthard Assen
Interview
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

We kennen David Coulthard allemaal als voormalig Formule 1-coureur en als analist tijdens de Grands Prix, maar tussendoor reist hij nog de hele wereld over om demoruns te doen met Red Bull Racing. Net zoals dit weekend, waarbij Coulthard is neergestreken in Assen. RacingNews365 sprak exclusief met de meervoudig Grand Prix-winnaar, onder meer over het huidige Formule 1-seizoen.

Twee jaar geleden deed Coulthard namelijk de volgende uitspraak, ook in gesprek met RacingNews365. "Het ziet ernaar uit dat Mercedes ook aan het terugkomen is." En dat terwijl de Zilverpijlen niet goed voor de dag kwamen in het eerste jaar van de ground effect-reglementen. Het team uit Brackley lijkt het wiel in het derde jaar dan echt te hebben uitgevonden. Coulthard wordt nu geconfronteerd met zijn eigen uitspraken.

"Ik ben er vrij zeker van dat ik dat toen heb gezegd, maar ik heb niet echt een glazen bol. Ik kan je dus niet precies vertellen wat er gaat gebeuren. Maar het is de aard van de sport. Mercedes was een tijdje dominant, daarna was Red Bull de dominante factor. Het wordt, laten we zeggen, steeds competitiever. Mercedes wint namelijk races, net als McLaren. Ferrari loopt misschien een beetje achter, maar het is onvermijdelijk dat ze op een gegeven moment de vorm vinden. Ik denk dat we in een gouden tijdperk van de Formule 1 zitten", zo vertelt de 53-jarige Brit.

Achtste winnaar?

"Het is natuurlijk altijd indrukwekkend als één coureur of één team domineert. Maar dit is veel indrukwekkender, dat je elk weekend verschillende teams en coureurs hebt. Zo komen we het dichtste bij om echt te begrijpen wie de beste coureur is."

Ondertussen hebben we in 2024 al zeven racewinnaars gehad, met Max Verstappen, Lando Norris, Oscar Piastri, Carlos Sainz, Charles Leclerc, George Russell en Lewis Hamilton. Komen daar nog meer racewinnaars bij in de komende tien races? "Natuurlijk is het mogelijk. Sergio Perez is de laatste tijd uit vorm geweest, maar heeft Grands Prix gewonnen. En als hij zijn vorm terugvindt, waarom kan hij dan niet opnieuw een race winnen?"

Coulthard vervolgt: "Ik denk dat andere coureurs misschien een gelukkige zege kunnen pakken. We hebben het drie jaar geleden gezien met Esteban Ocon in Hongarije. Er is dus altijd ook een soort random race. En we hebben nu al meer racewinnaars gehad dan dat we in lange tijd hebben gezien. Daar kunnen we dus tevreden mee zijn."

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Interviews RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel