Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Damon Hill: "Dit was de mooiste zege van Verstappen in 2023"

Max Verstappen boekte veertien zeges in 2023 en haalde zo op dominante wijze zijn derde wereldtitel binnen. Damon Hill wijst de mooiste overwinning van het seizoen aan.

Verstappen Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

De combinatie Red Bull en Max Verstappen is haast onverslaanbaar in 2023. Veertien van de zeventien races werden door de Nederlander gewonnen. Alleen Sergio Perez (in Saudi-Arabië en Azerbeidzjan) en Carlos Sainz (Singapore) zetten de andere drie Grands Prix-weekenden naar hun hand. Verstappen is vijf races voor het einde al wereldkampioen, maar volgens Damon Hill zag het er daar aan het begin van het jaar niet naar uit.

"Het leek er in eerste instantie op dat Verstappen een lastige strijd om de wereldtitel zou moeten voeren", zegt Hill in de F1 Nation Podcast. "Hij was niet zo blij met de auto en Perez pakte wat zeges. Verstappen moest het momentum naar zich toetrekken en heeft wat dingen aan de auto veranderd. Dat resulteerde in tien zeges op rij. Hij bezegelde dat record natuurlijk in Monza."

Maar wat was volgens de oud-wereldkampioen Hill dan de mooiste overwinning van Verstappen? "Hij heeft wat perfecte prestaties moeten neerzetten om records te breken. Na het drama voor Red Bull in Singapore dacht ik: wat is er aan de hand? Ineens kwam er twijfel opzetten. Daarna vertrokken ze naar Japan en zette hij vanaf de eerste ronde alles naar zijn hand. Eigenlijk was het een signaal naar de concurrentie: dit is mijn snelheid, versla me maar. Het was een magistraal weekend."

"Misschien hoort de Grand Prix van Nederland ook wel thuis in het rijtje", vervolgt Hill zijn verhaal. "Zijn ronde in de kwalificatie was geweldig, net als in Suzuka. Het is lastig om de kwalificatie van de race te onderscheiden, dus ik blijf bij mijn standpunt over de race in Japan. Dat is een ontzettend lastig circuit en Max had daar veel motivatie om iets te bewijzen. Hij speelde de Grand Prix uit, dus dat is de mooiste zege."

Ook interessant:

Verstappen heeft van niemand iets te duchten in jacht op unieke mijlpaal

Verstappen kan in Austin zijn vijftigste Grand Prix-zege boeken en zo een unieke mijlpaal behalen! In de nieuwste RN365 F1-podcast blikken Coronel, Dimmers en Mosterdijk vooruit op de GP van de Verenigde Staten. Uiteraard passeren er nog meer onderwerpen de revue. Is Perez de juiste optie voor 2024, waarom onderzoekt de FIA opnieuw een overtreding van Hamilton en gaat Haas om punten strijden?

Beluister de podcast hieronder!

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel