Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

De druk staat er direct op bij Red Bull in Zandvoort

De Formule 1 keert dit weekend terug van zomerreces en direct staat de GP van Nederland op het programma. Max Verstappen mikt daar op zijn vierde opeenvolgende thuiszege.

Verstappen FP3 Silverstone
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Met de GP van Nederland op Circuit Zandvoort wordt de strijd in de Formule 1 weer hervat. Red Bull en McLaren strijden om de constructeurstitel, waar Max Verstappen Lando Norris van zich moet zien af te schudden om de coureurstitel. 

Zandvoort is natuurlijk de thuisbasis van Verstappen. De Red Bull-coureur heeft de afgelopen drie seizoenen in Zandvoort gewonnen, sinds de GP van Nederland in 2021 weer op de F1-kalender kwam, is de drievoudig wereldkampioen er onverslaanbaar. 

Red Bull gaat de tweede seizoenshelft in met 42 punten voorsprong op McLaren in het constructeurskampioenschap. Hoe groot die voorsprong ook mag lijken, het is een kleine voorsprong gezien de sterke prestaties van Lando Norris en Oscar Piastri de laatste tijd en juist de tegenvallende prestaties van Verstappens teamgenoot Sergio Perez.

Met Zandvoort als start van een double header, met de GP van Italië volgende week op het programma, is de kans reëel dat McLaren bij het vallen van de zwart-wit geblokte vlag in Monza aan de leiding gaat in het constructeurskampioenschap. Of dit daadwerkelijk gebeurt, ligt net zo goed in handen van Red Bull als van McLaren. 

De zomerstop kwam op een perfect moment voor Red Bull, dat zijn RB20 zag inleveren ten opzichte van McLaren en Mercedes. In de laatste races voor de zomerstop verloor Red Bull in bijna elke ronde punten op de concurrentie, vooral door toedoen van Sergio Perez. De wereldtitel voor Verstappen loopt dit seizoen minder gevaar, gezien zijn voorsprong van 78 punten op Lando Norris. De echte strijd om het kampioenschap wordt dus bij de constructeurs gevoerd.

Red Bull onder druk

Het belangrijkste verschil tussen Red Bull en McLaren is dat de laatste twee coureurs heeft die sterk presteren, terwijl de eerste alleen Verstappen heeft die goed presteert. Perez pakte slechts 28 punten in de acht rondes voor de zomerstop, waardoor de druk op Verstappen om er zoveel mogelijk te scoren voor Red Bull toenam. 

Het zorgde ervoor dat Verstappen flink uit zijn slof schoot in Hongarije, voordat hij in België weer koel, kalm en beheerst was. Het is duidelijk dat Bull een goed presterende Perez nodig heeft in de strijd tegen McLaren, iets waar onlangs ook over werd gesproken. Terwijl alle teams en coureurs drie weken de tijd hebben gehad om te ontspannen en de eerste seizoenshelft te evalueren, is de GP van Nederland de kans om een nieuw momentum op te bouwen. 

Zodoende heeft Red Bull een nieuwe kans om uitgerust terug te keren aan het F1-front en een goed resultaat neer te zetten in Zandvoort. Een een-tweetje van Red Bull zou bijvoorbeeld resulteren in een flinke groei van de voorsprong in het constructeursklassement wat McLaren dan weer onder druk zou zetten om te reageren in Monza. Druk op een team leidt vaak tot fouten en verkeerde inschattingen en daarom is de GP van Nederland een enorm belangrijk weekend voor Red Bull. 

Als McLaren daarentegen het snelst uit de startblokken schiet in Zandvoort zal de druk die voor de zomerstop op Red Bull werd opgebouwd, direct opnieuw voelbaar zijn.

Ook interessant:

'Koning' Verstappen kan rekenen op extra boost voor GP Nederland

De Formule 1-actie wordt hervat met de Formule 1 Grand Prix van Nederland. Na enkele lastige F1-weekenden scheelt het dat Max Verstappen met Red Bull juist daar kan rekenen op een extra boost. 

Bekijk je de podcast liever als video? Dat kan hier!

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel