Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Deze coureurs kan Verstappen dit seizoen nog voorbijgaan in overwinningen

Max Verstappen behaalde in Qatar zijn 49ste overwinning in de Formule 1. Momenteel staat de Nederlander op plaats vijf in de lijst van meeste overwinningen aller tijden. Wie zijn de volgende prooien van de Red Bull-coureur?

Max-Verstappen-Qatar-RacingNews365
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen overtrof eerder dit seizoen al het aantal Grand Prix-overwinningen van Ayrton Senna; niet de minste naam. Afgelopen weekend kwam Verstappen met diezelfde Senna op gelijke hoogte in de lijst van meest behaalde wereldtitels: drie stuks.

Slechts vier andere coureurs behaalden in hun carrière meer zeges dan Verstappen. Twee daarvan kan hij dit seizoen nog inhalen: Alain Prost (51) en Sebastian Vettel (53).

Als de Nederlander vanaf heden alle resterende races van dit seizoen wint, haalt hij tijdens de Grand Prix van Brazilië Prost in. Vettel kan hij voorbijgaan in de seizoensfinale in Abu Dhabi op zondag 26 november.

Jaagt Verstappen binnenkort op Schumacher?

Een opvallend gegeven: mocht Verstappen de twee F1-grootheden voorbijgaan, dan doet hij dat nog vòòr hij zijn vierde F1-titel binnen heeft gesleept. Dat terwijl Prost en Vettel allebei vier wereldtitels op hun cv hebben staan. Daarnaast is Verstappen 'pas' bezig aan zijn negende F1-seizoen. Prost had dertien seizoenen de tijd om 51 zeges binnen te hengelen, Seb zestienenhalf.

Als Verstappen Prost en Vettel dit seizoen voorbijstreeft, kan hij vanaf de openingsronde van het seizoen van 2024 zijn zinnen zetten op het inhalen van Michael Schumacher. Om dat voor elkaar te krijgen is er echter nog heel wat werk aan de winkel - de Duitser staat tweede in de lijst met 91 Grand Prix-overwinningen. Lewis Hamilton staat stijf bovenaan met 103 zeges.

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull moeten McLaren nu serieus gaan vrezen

Verstappen is een drievoudig F1-kampioen! Dat viert men in de nieuwste RN365 F1-podcast, maar Coronel, Dimmers en host Mosterdijk praten over nog zo veel meer. De opmars van McLaren, die crash tussen Hamilton en Russell, maar ook al het drama, de baalweekenden van Perez en Stroll en andere onderwerpen passeren de revue.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Qatar 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na zeer teleurstellende tweede training Verstappen in Singapore