Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Nederland 2024

Deze strategie moet Verstappen aan de zege helpen in GP Nederland

Max Verstappen begint de Grand Prix van Nederland vanaf de tweede plaats. Inhalen is erg moeilijk in Zandvoort en dus zal het strategische spel erg belangrijk worden. Wat kan Verstappen in de strijd met McLaren?

Verstappen Qualifying Zandvoort
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen miste op zaterdag met ruim die tienden de poleposition. Lando Norris pakte in het hol van de leeuw de beste startpositie en deelde zo dus een eerste tik uit aan de thuisheld. Aangezien inhalen op het Circuit Zandvoort zeer lastig is, zal de druk groot worden op het strategische team.

Volgens bandenleverancier Pirelli is een eenstopper de snelste strategie voor de GP van Nederland. Daarbij zouden coureurs start op de zachte band, om tussen ronde 24 en 30 tijdens hun enige pitstop te wisselen naar de harde band. De alternatieve strategie is om te starten op de medium band en daarna te wisselen naar de harde band.

Een tweestopper is ook mogelijk volgens Pirelli, waarbij je de harde band links kunt laten liggen. In dat geval wissel je tussen ronde 20 en 26 de zachte band om voor een mediumband, waarna je tussen ronde 47 en 53 terug gaat naar de softs. 

De tekst gaat verder na de afbeelding.

Beschikbare banden

De favorieten voor de zege hebben geen hagelnieuwe zachte banden meer tot hun beschikking, maar wel een setje dat alleen tijdens de kwalificatie is gebruikt. Alleen Lewis Hamilton en Carlos Sainz beschikken nog over nieuwe softs, omdat zij niet in Q3 reden.

Max Verstappen beschikt als enige nog over twee nieuwe sets harde banden. Ook heeft de Nederlander nog een setje nieuwe mediums tot zijn beschikking. Voor de regerend wereldkampioen lijkt starten op de medium en uitrijden op de harde band dan ook de meest logische keuze, te meer omdat de coureurs nog nauwelijks ronden op een droge baan reden. Dit betekent dat bandenslijtage nog onbekend is.

Beide McLaren-coureurs hebben nog een setje nieuwe harde banden over, maar beschikken nog wel over twee nieuwe sets mediums. Mocht de bandenslijtage hoger zijn dan verwacht of er een safety car komen op een ongunstig tijdstip, dan zijn de McLaren-coureurs door die extra set mediums in het voordeel.

Bekijk hieronder de beschikbare banden per coureur.

Ook interessant:

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel