Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Deze talenten azen op het Red Bull-stoeltje naast Verstappen

Sergio Perez weet zich verzekerd van in ieder geval nog tien races bij Red Bull Racing. Maar er zijn genoeg coureurs uit de Red Bull-familie die azen op het stoeltje naast Max Verstappen, mocht de Mexicaan opnieuw tegenvallen.

Hadjar Belgium F2
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Red Bull heeft al een aantal races niet meer de snelste auto van het veld en daar heeft vooral Sergio Perez veel last van. Zelfs zoveel, dat zijn positie binnen het team ter discussie stond. Hij mag van de Red Bull-leiding het seizoen in ieder geval afmaken, maar of hij dan ook gelijk zijn contract kan uitdienen, dat is een andere vraag. De Mexicaan tekende recent een nieuwe verbintenis die hem tot en met 2026 bij de Oostenrijkse renstal houdt, maar daar zullen ongetwijfeld clausules in zitten.

En dus azen diverse talenten uit de Red Bull-familie op het zitje naast Max Verstappen. Is het niet voor 2025, dan wel voor later. Maar wie zijn die coureurs die de opvolger van Perez willen worden? RacingNews365 zet ze op een rijtje.

Yuki Tsunoda

Een van de coureurs die al een tijdje openlijk jaagt op promotie binnen Red Bull is Yuki Tsunoda. In zijn eerste twee jaar in de Formule 1 had de onstuimige Japanner het lastig, maar sinds 2023 lijkt er een knop om te zijn gegaan bij Tsunoda. Hij wist allereerst Nyck de Vries overtuigend te verslaan, om vervolgens ook beter te presteren dan Daniel Ricciardo bij Visa Cash App RB (RB). Toch wordt de naam van Tsunoda bijna nooit genoemd voor een stap hogerop.

Waar dat precies aan ligt, is moeilijk te zeggen. De namen van Ricciardo en Liam Lawson worden dan toch altijd eerder genoemd. Aan de prestaties van de Japanner kan het in ieder geval niet liggen, want in de helft van de races in 2024 scoorde hij punten. Daardoor staat hij voorlopig op de 12e positie in de stand om de rijderstitel. Op de baan laat Tsunoda dus het maximale zien en hij aast dan ook op het zitje naar Verstappen.

Liam Lawson

Een naam die dus vaker wordt genoemd bij Red Bull is die van Lawson. De Nieuw-Zeelander heeft als vanzelfsprekend ervaring in de F1 door zijn invalbeurt in 2023 en wist in die races indruk te maken. Ricciardo kreeg nog de kans in 2024 en blijft ook de rest van het jaar bij het zusterteam rijden, maar Lawson klopt steeds nadrukkelijker op de deur.

Niet alleen bij RB, maar ook bij het hoofdteam zelf. Hij gaat mee als reservecoureur mee naar de GP's en doet belangrijk simulatorwerk. Het is daarbij ook duidelijk dat er een clausule in zijn contract zit. Als Red Bull hem geen zitje aanbiedt voor 2025, dan mag hij om zich heen kijken. De deadline daarvoor loopt tot september, waardoor er sowieso snel duidelijkheid komt over zijn toekomst binnen de Red Bull-familie. Het is een tweede vraag of hij gelijk bij de hoofdmacht mag instappen.

Ayumu Iwasa, Isack Hadjar & Arvid Lindblad

Wie niet zo vaak wordt genoemd in de hele discussie rond de zitjes bij Red Bull en RB, dat is Ayumu Iwasa. De Japanner stapte eerder dit jaar tijdens zijn thuisrace in bij RB, om zo zijn eerste officiële meters in de F1 te maken. Hoe groot de kans is dat hij überhaupt een zitje krijgt in de koningsklasse van de autosport is lastig aan te geven, omdat Red Bull nu al Liam Lawson op de reservebank heeft zitten. Bovendien komen er nog een aantal talenten aan.

Zo is daar Isack Hadjar. De Fransman staat comfortabel aan de leiding van het Formule 2-kampioenschap met nog vier races te gaan. Ook hij mocht eerder dit jaar instappen tijdens een vrije training, maar dat gebeurde gelijk in de Red Bull. Teambaas Christian Horner was in ieder geval tevreden over de prestaties van Hadjar. Om gelijk naast Verstappen te gaan rijden, lijkt op dit moment nog een te grote stap te zijn, maar hij zal daar ongetwijfeld wel van dromen.

Misschien wel het grootste talent in het juniorprogramma van Red Bull is Arvid Lindblad. De Brit staat momenteel vierde in het F3-kampioenschap en wist op Silverstone zowel de sprint- als de hoofdrace te winnen. Red Bull vroeg vanwege Lindblad zelfs om een aanpassing van de 'Max Verstappen-regel', om de minimumleeftijd te verlagen om de F1 te kunnen rijden. Daardoor zou de Brit over een paar dagen, op 8 augustus om precies te zijn, een eventueel debuut kunnen maken. Of en wanneer dat gaat gebeuren, daar moeten we nog even op wachten. Het laat in ieder geval wel zien dat Red Bull heel veel vertrouwen heeft in Lindblad.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel