Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Dit zijn de twee mogelijke opvolgers van Horner bij Red Bull

Mocht het door de hele kwestie rond Christian Horner tot het punt komen dat de Red Bull-teambaas het team moet verlaten, dan kan Red Bull mogelijk snel schakelen met één van deze twee potentiële vervangers.

Red Bull pitwall
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Met het nieuwe Formule 1-seizoen in aantocht zal Red Bull Racing snel willen schakelen wat betreft het binnenhalen van een nieuwe teambaas als de hele kwestie rond Christian Horner hem tot een vertrek noopt. Het Britse team zou twee belangrijke kandidaten op het oog hebben. Zij zouden in de ogen van het team de meeste geschikte kandidaten zijn om de positie van Horner over te nemen. Daarnaast zou Red Bull nog overwegen om naar het voorbeeld van RB een ervaren CEO naast de teambaas te installeren.

Jonathan Wheatley is op dit moment de sportief directeur bij het team van Max Verstappen en lijkt klaar te zijn om de rol van teambaas op zich te nemen. Wheatley kan met al zijn ervaring bij het team en in de autosport in ieder geval de functie als teambaas op interim-basis invullen. Dit is een relatief eenvoudige beslissing voor het team, omdat Wheatley al binnen het team actief is en dus snel kan worden doorgeschoven. Vergelijk het met wanneer in het voetbal een assistent-trainer de rol van de hoofdtrainer (vaak tijdelijk) overneemt.

			© XPBimages
	© XPBimages

Oliver Oakes

Oliver Oakes is volgens diverse publicaties echter de tweede en misschien wel voornaamste kandidaat om teambaas te worden van Red Bull Racing. Oakes is een jonge teambaas en directeur van Hitech GP, een Formule 2- en Formule 3-team. De 36-jarige Brit is een voormalig racetalent, ooit actief in het Red Bull Junior-team. Marko is daarom zeer bekend met Oakes en ziet hem naar verluidt als een ideale kandidaat om de teambaas te worden van Red Bull Racing.

De wereldkampioen karten van 2005 probeerde onlangs nog met Hitech GP een plaatsje op F1-grid van 2026 af te dwingen, maar het team werd door de FIA afgewezen. Daarom lijkt Oakes nu vrij te zijn om in eigen persoon alsnog de overstap naar de Formule 1 te maken. De twee bovengenoemde kandidaten lijken op dit moment de voor de hand liggende personen te zijn die Red Bull Racing op het oog heeft.

Hieronder Oliver Oakes samen met George Russell in 2016 in de Formule 3

			© XPBimages
	© XPBimages

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!
Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel