Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Domenicali onthult serieuze interesse voor terugkeer F1 in Afrika

De Formule 1 wil al jaren een Formule 1 Grand Prix organiseren in Afrika, maar dat plan leek maar niet van de grond te komen. Volgens de CEO van de koningsklasse van de autosport, Stefano Domenicali, zit er nu vooruitgang in dat plan én is er een serieuze kandidaat opgestaan.

Red Bull Africa 2014
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Al meer dan 30 jaar ontbreekt één continent op de Formule 1-kalender: Afrika. Het is een doorn in het oog van de Formule 1 en dus werkt men achter de schermen aan een terugkeer op het Afrikaanse continent.

De belangrijkste kanshebber leek het historische Kyalami Grand Prix Circuit in Zuid-Afrika te zijn, maar de laatste tijd is het oorverdovend stil geworden rondom een eventuele Grand Prix van Zuid-Afrika. Tussen 1967 en 1993 werd hier 21 keer een Grand Prix verreden. De Formule 1 praat op dit moment echter met een ander Afrikaans land: Rwanda.

In gesprek met Autosport onthult de CEO van de Formule 1, Stefano Domenicali, dat het Oost-Afrikaanse land verregaande interesse heeft een F1-race te organiseren: "Ze nemen het heel serieus. Ze hebben een goed plan gepresenteerd en we hebben eind september een vergadering met ze. Het gaat om een permanent circuit."

Het land is zich sowieso aan het profileren op sportgebied, want later dit jaar organiseert de FIA haar prijsuitreikingsceremonie in Kigali, de hoofdstad van Rwanda. Ook is het land al een aantal jaar shirtsponsor van voetbalclub Arsenal. "We willen naar Afrika, maar we hebben de juiste investering en het juiste strategische plan nodig", aldus Domenicali. "We moeten het juiste moment hebben en moeten ervoor zorgen dat ook in dat land, in die regio, op dat continent, er het juiste onthaal is. Want ze hebben natuurlijk andere prioriteiten. We moeten altijd heel voorzichtig zijn bij het maken van de juiste keuzes.”

Rwanda is niet de enige nieuwe bestemming die interesse toont in het organiseren van een Formule 1 Grand Prix. Eerder werd bekend dat Thailand, en Bangkok in het bijzonder, graag op de Formule 1-kalender komt. Ook daar gaat Domenicali praten: "Met Bangkok hebben we verschillende opties op tafel liggen. Ik ga na de race in Singapore naar Bangkok om dit door te nemen."

Ook interessant:

Verstappen verliest belangrijke Red Bull-pionnen als vallende dominostenen

In de zomerstop van de Formule 1 staat het nieuws niet stil. Opnieuw vertrekt een belangrijke Red Bull-pion bij het team van Max Verstappen. Waar houdt dit op? Houdt dit überhaupt een keer op en wat betekent het voor de Nederlandse F1-vedette?

Bekijk je de podcast liever op YouTube, dan kan dat hier.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel