Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
MotoGP 2020

Dovizioso slaat keihard terug en wint spectaculaire MotoGP-race van Oostenrijk

Andrea Dovizioso heeft de MotoGP-Grand Prix van Oostenrijk gewonnen. De Italiaan bleef na een prachtige race Joan Mir voor die als tweede eindigde en Jack Miller die als derde over de meet kwam. De race werd onderbroken door een harde crash van Franco Morbidelli en Johann Zarco. Valentino Rossi eindigde de race als vijfde, nadat hij eerder met de schrik vrij kwam toen de machine van Morbidelli net aan hem voorbij vloog.

Dovi ducati oostenrijk 1
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © MotoGP.com

Tijdens het MotoGP-raceweekend in Oostenrijk werd bekend gemaakt dat Andrea Dovizioso en Ducati niet meer met elkaar verder gaan. Dat tot grote teleurstelling van de Italiaan die eerder nog de hoop uitsprak om ook volgend jaar op de Ducati te rijden. 'Dovi' kon het ongelijk van Ducati niet beter bewijzen door de direct zijn eerste race van het seizoen te winnen. Achter hem eindigde Joann Mir na een prachtige inhaalmanoeuvre in de laatste bocht als tweede, nipt voor Ducati-rijder Jack Miller.

De race in Oostenrijk is er een die nog lang zal blijven hangen bij de MotoGP-fans en niet alleen door de prachtige duels die plaatsvonden op de Red Bull Ring. Er vonden namelijk ook een aantal crashes plaats waarbij de crash van Johann Zarco en Franco Morbidelli er bovenuit sprong. De Italiaan reed op de achterkant van Zarco waardoor beide rijders van de motor vlogen en hun machines door de lucht vlogen. De machine van Morbidelli miste op een haar na Valentino Rossi. Morbidelli werd na zijn crash afgevoerd naar het ziekenhuis, maar de Yamaha-rijder lijkt in orde te zijn. Zarco kon zelf teruglopen richting de paddock.

Andere rijders die ten val kwamen waren onder andere Alex Rins, Pol Espargaro en Miguel Oliveira. De val kwam vooral voor Rins zeer vervelend uit, de Suzuki-rijder leek namelijk de snelste rijder van de dag te zijn en had zich net opgewerkt naar de tweede plaats toen hij ten val kwam. Daardoor kreeg leider Dovizioso een gat en dat gat gaf hij niet meer uit handen.

Achter de top drie eindigde Brad Binder op een mooie vierde plek, voor Rossi die als vijfde eindigde. Opvallend genoeg stelde Fabio Quartararo teleur met een achtste plek. De Fransman blijft nog wel aan de leiding staan van het WK-klassement.

Uitslag MotoGP Grand Prix van Oostenrijk 2020

Pos. Coureur Team
1. Andrea Dovizioso Ducati
2. Joann Mir Suzuki
3. Jack Miller Ducati
4. Brad Binder KTM
5. Valentino Rossi Yamaha

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel