Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Duidelijke favoriet om Hamilton bij Mercedes te vervangen

Als het aan de Nederlandse Formule 1-fans ligt is het wel duidelijk wie Lewis Hamilton moet vervangen bij Mercedes. Alex Albon is de topfavoriet.

Albon Hamilton
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De Ferrari-transfer van Lewis Hamilton hield de Formule 1-wereld de afgelopen dagen in een ijzeren greep. De Brit trekt begin 2025 na twaalf succesvolle jaren de deur achter zich dicht bij Mercedes en begint aan een aantrekkelijk avontuur bij de Scuderia. Het roept meteen vragen op wie zijn vervanger moet worden bij de Zilverpijlen.

Het is een vraag die RacingNews365 ook aan de Nederlandse fan heeft gesteld. Wie maakt volgens jou de meeste kans om de Mercedes-vacature te vullen? Het resultaat van de poll is duidelijk. 38% van de Nederlandse fans vindt dat Alex Albon de kans moet krijgen. De voormalige Red Bull-pupil rijdt op dit moment bij Williams en zou dus door moeten stromen. Albon liet de afgelopen twee jaar een uitstekende indruk achter en beschikt over een aflopend contract bij het team uit Grove.

Carlos Sainz is de nummer twee op het lijstje. Hamilton vervangt de Spanjaard bij Ferrari, waardoor hij gedwongen moet vertrekken en naar een nieuw zitje zoekt. 19% van de stemmers denkt dat Sainz de ideale kandidaat is om Hamilton te vervangen.

Daarna zit het heel dicht bij elkaar. 14% vindt dat 'iemand anders' dan de geopperde namen een kans moet krijgen, 13% ziet Fernando Alonso wel wéér van team wisselen. Opvallend is de uitslag van Esteban Ocon, die toch nog steeds nauwe banden met Mercedes onderhoudt. De Fransman krijgt met 3% de minste stemmen en moet zelfs Formule 2-coureur en toptalent Andrea Kimi Antonelli voor zich dulden.

Bekijk hieronder de uitslag van de poll. De tekst gaat daarna verder.

Wat denkt de redactie?

Uiteraard is de move van Hamilton ook een hot topic bij de redactie van RacingNews365. Verschillende namen passeren de revue, maar Albon en Ocon lijken toch de favorieten te zijn om het stoeltje van Hamilton over te nemen. Albon heeft zichzelf in een fijne positie gemanoeuvreerd met zijn prestaties van de afgelopen jaren. De lijntjes naar Mercedes zijn nu eenmaal dun, ook omdat James Vowles na zijn Mercedes-avontuur de teambaas van Williams geworden is.

Hetzelfde geldt voor Ocon. De Fransman was onderdeel van het Mercedes-programma totdat hij naar Alpine overstapte in 2020. Toch werd recent bekend dat Mercedes nog steeds nauw bij zijn carrière betrokken is en daarom is een overstap naar de hoofdmacht zeker niet uitgesloten. Ocon beschikt ook over een aflopend contract.

Een potentiële outsider voor het zitje? Antonelli. Natuurlijk moet de zeventienjarige Italiaan eerst maar eens in de Formule 2 bewijzen dat hij écht de kampioen van de toekomst is, maar het is wel vaker gebeurd dat een toptalent gelijk naar een groot team wordt overgeheveld. Op dit moment lijkt het nog niet voor de hand te liggen, maar in de wereld van de F1 kunnen zaken heel, heel snel veranderen...

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel