Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Eerste F1-engineer Verstappen: "Dat is het meest indrukwekkende aan Max"

In 2015 werkte Xevi Pujolar als race-engineer samen met Max Verstappen bij Toro Rosso. De Spanjaard, tegenwoordig head of trackside engineering bij Alfa Romeo, wijst de grootste kwaliteit van de drievoudig wereldkampioen aan.

SI202310280073 hires jpeg 24bit rgb
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Je zou het bijna vergeten, maar Max Verstappen stapte acht jaar geleden als zeventienjarig 'broekie' in bij Toro Rosso, nu AlphaTauri. De Nederlander had er net één seizoen in de Formule 3 op zitten en maakte genoeg indruk om meteen een F1-zitje te verkrijgen.

Xevi Pujolar was op dat moment race-engineer bij Toro Rosso. De Spanjaard werkte iets meer dan een seizoen samen met Verstappen en was in het recente verleden al regelmatig lovend over de prestaties van de huidige Red Bull-coureur. Nu voegt Pujolar daar een nieuw hoofdstukje aan toe.

"Ik was ontzettend onder de indruk op zijn eerste testdag", vertelt Pujolar onder andere tegen RacingNews365. "Tijdens die test was hij constant naar dingen aan het vragen. Max was vastberaden om alles en iedereen rondom zijn auto te pushen, ook de mensen die voor hem werkten. En hij was kwalitatief ongelofelijk sterk in de bolide."

Toch vindt Pujolar Verstappen op één gebied het allerbeste. "Het meest indrukwekkende aan Max is hoe hij pusht. Daar bedoel ik het pushen van hemzelf en iedereen om hem heen mee. Dit om qua performance alles eruit te halen wat erin zit."

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na zeer teleurstellende tweede training Verstappen in Singapore