Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 2

Eerste Nederlandse zege in Bakoe een feit, Verschoor wint incidentrijke F2-race

Richard Verschoor heeft de hoofdrace in de Formule 2 op het stratencircuit in Bakoe gewonnen. Na een race vol met incidenten kwam de Trident-coureur als eerste over de streep.

Verschoor Hungary
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Trident Team

De hoofdrace van de Formule 2 in Azerbeidzjan begon al ontzettend chaotisch, want de start werd meteen abrupt verstoord door een flinke crash. De auto van Kush Maini leek af te slaan, waardoor hij niet weg kon komen van zijn startpositie en zodoende dus stil bleef staan op de grid. Enkele coureurs die vlak achter hem stonden, konden hem nog ontwijken, maar niet iedereen kreeg dat voor elkaar.

Oliver Goethe, de vervanger van de naar de Formule 1 gepromoveerde Franco Colapinto, raakte Maini, waardoor de Invicta Racing-coureur over de startgrid heen vloog. Vervolgens was het Josep Maria Marti, de Red Bull-junior, die niet in staat was om Maini nog te ontwijken en zodoende ook tegen hem aan reed. Het incident veroorzaakte logischerwijs een rode vlag, maar iedereen was gelukkig oké.

Richard Verschoor kwam, een stuk verder naar voren, goed weg vanaf poleposition en wist de leiding te verdedigen bij het insturen van de eerste bocht. De rode vlag gooide nog even roet in het eten, maar toen de coureurs de race met een rollende start weer konden hervatten, werd het nog even spannend voor de Nederlander. ART-coureur Victor Martins was op dat moment namelijk een stuk sneller en nam de leiding over van Verschoor.

Het team van Verschoor, Trident, slaagde er met een razendsnelle pitstop echter in om Verschoor weer voor de neus van Martins de baan op te sturen, waardoor de Nederlander de leiding weer over kon nemen van de Fransman. Richting de slotfase van de race werd het nog even spannend toen bleek dat Martins snel dichterbij kwam, maar een crash van Gabriele Mini zorgde ervoor dat de safety car de baan op werd gestuurd. Het gevaar was daardoor geweken en dus kon Verschoor een keurige overwinning bijschrijven.

Bekijk hier de beelden van de overwinning van Verschoor!

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

In dit artikel

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel