Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Stefano Domenicali

F1-baas hint op grondige besluiten in restant van het seizoen

Stefano Domenicali, de baas van de Formule 1, heeft erop gehint dat er grondige besluiten aan zitten te komen. Er is een wens om het aantal sprintraces uit te breiden én een sprintrace voor jonge coureurs te organiseren.

Domenicali
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

In 2021 introduceerde de Formule 1 het sprintformat. Op dat moment ging het om een experiment gedurende drie weekenden, maar inmiddels staan er per seizoen zes sprintraces op het programma. Toch houdt het daar niet op, want Stefano Domenicali, de baas van de Formule 1, onthult dat er een wens op tafel ligt om het aantal sprintraces uit te breiden.

"Wat het sprintformat betreft, is er de mogelijkheid om in de toekomst, dus nog niet in 2025, het aantal sprintraces te verhogen", vertelt Domenicali tegenover de Italiaanse tak van Motorsport.com. "We zien dat de interesse groeit, maar we denken niet aan een format zoals in de MotoGP, waar er elk weekend een sprintrace wordt georganiseerd. Ik geloof dat er ruimte is om het aantal sprintraces te verhogen en we zullen het tegen het einde van het jaar bespreken."

Tegelijkertijd wil de Formule 1 een sprintrace uitsluitend voor rookies organiseren, na de Young Driver Test in Abu Dhabi. "Er ligt nog een project op tafel, namelijk de mogelijkheid om een sprintrace voor jonge coureurs te organiseren in Abu Dhabi. We denken na over hoe we rookies tijdens de tests in Yas Marina de kans kunnen geven om te schitteren en ervaring op te doen, óók op een competitieve wijze. Het zou hen zeker helpen met het oog op een volgende stap. We zullen er eind september in detail over praten om de haalbaarheid van dit idee te bekijken", sluit Domenicali af.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na zeer teleurstellende tweede training Verstappen in Singapore