Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

F1-concurrentie laat aanstaand kampioen Verstappen verbaasd achter: "Dat bleek niet het geval"

Dat Max Verstappen samen met zijn team zo dominant kon zijn dit jaar, had hij echt niet aan zien komen. De concurrentie heeft hem dan ook negatief verrast.

Sainz Verstappen Monza
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Max Verstappen won dit jaar al dertien Grands Prix. Dat had hij zelf ook niet voor mogelijk gehouden, zo vertelt de Nederlander in gesprek met onder meer RacingNews365. Slechts drie van de zestien races vielen niet de kant van Verstappen op en slechts één niet de kant van Red Bull.

Alleen in Singapore was Red Bull het even kwijt, maar verder was de voorsprong eigenlijk altijd levensgroot. De tweevoudig en volgende week waarschijnlijk drievoudig F1-kampioen zag het niet aankomen. "Aan het begin van het seizoen was ik daar wel verrast over. We hadden bij Red Bull allemaal verwacht dat de andere teams heel dicht op ons zouden zitten, maar aan het begin van het jaar was dat niet het geval."

Dat men links en rechts wat meer Red Bull-achtige F1-bolides opduiken op de grid, vindt Verstappen na deze dominantie niet gek. "Vervolgens is het naar mate het jaar vordert wel vrij normaal dat andere teams rond zich gaan kijken, andere ideeën gaan ontwikkelen en het gat beginnen te verkleinen. Voor mij was het dus vooral aan het begin van het jaar verrassend om te zien."

Horner: "Red Bull heeft effectief ontwikkeld"

Hoe heeft Red Bull het toch voor elkaar gekregen om dit jaar haar voorsprong te behouden, terwijl het haar bolide niet veel heeft doorontwikkeld? Teambaas Christian Horner heeft wel een idee.

"Achter ons is men stuivertje aan het wisselen. De ene week is het McLaren, daarna Ferrari en vervolgens Mercedes. Wij hebben echter 99% van de tijd constant gepresteerd en het veld aangevoerd."

"Qua ontwikkeling hebben wij vrij weinig gedaan aan onze auto, maar de ontwikkelingen die we wel hebben doorgevoerd, waren effectief genoeg om een redelijke marge over te houden op de concurrentie. Dat hebben we in Japan opnieuw kunnen zien", concludeert de Brit.

Het Red Bull-personeel verdient volgens Horner dan ook een groot compliment. "De regels zijn hetzelfde gebleven. De versnellingsbak en ons chassis is hetzelfde gebleven. Veel is dus hetzelfde gebleven. Het team heeft het geweldig gedaan als het aankomt op het efficiënt doorontwikkelen van de wagen. Iedereen heeft geweldig werk geleverd", aldus de Red Bull-teambaas.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel