Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

F1-coureurs in shock door dreigende megaboete

Het nieuws dat de FIA boetes tot één miljoen euro aan coureurs gaat uitdelen, houdt de gemoederen flink bezig voorafgaand aan de Grand Prix van de Verenigde Staten.

Leclerc US
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Vlak voordat de mediasessies in Austin begonnen, maakte de FIA bekend dat het stelsel omtrent boetes op de schop gaat. Nu kon de autosportfederatie maximaal 250.000 euro van een coureur eisen, in de nabije toekomst wordt dat vier keer zoveel. Een vrij pittige overtreding wordt dan afgedaan met een miljoen euro boete. De coureurs schrokken zich een hoedje en reageren tegenover onder andere RacingNews365 op het nieuws.

Max Verstappen bijt de spits op ludieke wijze af en verwijst naar een persoonlijk incident uit 2021. "Als een achtervleugel van Lewis Hamilton aanraken 50.000 euro kost, ben ik wel benieuwd wat ons dan een miljoen euro gaat kosten. Misschien kunnen we bij dinertjes van de FIA dan ook de wijn sponsoren. Ik maak mezelf er klaar voor."

Charles Leclerc reageert al een stukje serieuzer. "Een miljoen euro is heel veel geld. Coureurs verdienen minder dan dat qua salaris. Ik heb werkelijk geen idee welke overtreding zoveel geld zou moeten kosten. "

"Ik dacht dat het maximale bedrag twee miljoen euro was"

"Een miljoen euro is belachelijk", vindt Kevin Magnussen, die er overigens ook wel om kan lachen. "Leclerc zou dan zijn horloge moeten inleveren, maar ik zou er alles aan doen om te verdwijnen en nooit meer teruggevonden te worden."

George Russell sluit zich aan bij de woorden van de Deen. "Het is een belachelijk bedrag. In mijn debuutjaar verdiende ik een salaris van vijf nullen en was ik meer dan een miljoen kwijt aan mijn trainer, de vluchten en mijn persoonlijke assistent. Ik denk dat dat nu voor 25% van de coureurs geldt. Misschien wil een goedbetaalde coureur zo'n boete betalen als het geld weer in de sport wordt geïnvesteerd, maar daar lijkt het nu niet op."

Nico Hulkenberg, teamgenoot van Magnussen bij Haas, was niet eens op de hoogte van de maximale bedragen. "Ik dacht dat twee miljoen euro ook een mogelijkheid was. Wat moet je doen om die boete te krijgen? Ik krijg er nooit één en anders hoor ik het via mijn advocaat. Bij mij wordt het dan wel van mijn salaris afgetrokken of door het team betaald."

Hamilton sluit de rij af. "Als het op zulke zaken aankomt, moeten we goed opletten welk signaal we afgeven aan de kijkers. Het geld van zo'n boete moet dan goed worden besteed. Er gaat veel geld om in de Formule 1, maar we kunnen meer doen aan de toegankelijkheid en diversiteit. Er zijn genoeg initiatieven in de wereld waar het geld heen kan gaan. Dan mogen ze een miljoen van mij hebben."

Voorspel en win

Visual voorspelgame 2023

Wie wint de Grand Prix van de Verenigde Staten 2023?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Verenigde Staten 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel