Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

'F1 denkt na over speciale race voor juniorcoureurs'

De Formule 1 denkt na over een nieuw initiatief om jonge coureurs aan de Formule 1 te laten ruiken. Na afloop van het seizoen vindt traditioneel de 'Young Driver Test' plaats in Abu Dhabi en als aanvulling op deze test zou de Formule 1 een speciale sprintrace willen organiseren, puur voor de jonge talenten van de teams.

Start Abu Dhabi 2023
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na afloop van het seizoen vindt traditioneel de Young Driver Test plaats op het circuit van Abu Dhabi. Tijdens deze testdagen krijgen jonge coureurs, die minder dan twee GP's op zijn of haar naam hebben staan, de kans een dag lang mag testen met een Formule 1-auto. Het is een van de weinige momenten dat de talenten van de teams ervaringen kunnen opdoen met een hedendaagse Formule 1-auto.

Verder zijn alle teams verplicht om minimaal één vrije training per auto moeten laten afwerken door een coureur die minder dan 2 GP's heeft gereden. Het zorgt ervoor dat de talenten van de teams amper ervaring op kunnen doen en daar wil de Formule 1 nu wat aan veranderen.

Want The Race meldt dat de F1 actief nadenkt over een speciale one-off sprintrace na afloop van het seizoen, voorafgegaan door een training en kwalificatie. Op die manier zouden de teams hun talenten kunnen zien racen in de hedendaagse auto's én krijgen de talenten veel meer race-ervaring met de snelste auto's ter wereld. Een mooi idee, maar toch liggen er nog wel een aantal obstakels in de weg. Volgens de publicatie is er nog geen officieel voorstel gedaan, omdat de F1 nog worstelt met welke regelgeving hier aan verbonden moet worden. 

De F1 zou namelijk bang zijn dat de teams, wanneer er geen goede regelgeving is over wie wel en wie niet mag deelnemen, de stoeltjes gaan verkopen. Formule 1-teams hebben namelijk te maken met een strak budgetplafond en kunnen eventueel extra geld 'terug' verdienen, wanneer ze hun stoeltje verkopen voor deze race. Dat wil de F1 voorkomen, waardoor er eerst onderzocht moet worden onder welke reglementen dit plan doorgang kan vinden. 

Wat vind jij van dit idee? Laat het hieronder weten in onze poll!

Ook interessant:

Verstappen verliest belangrijke Red Bull-pionnen als vallende dominostenen

In de zomerstop van de Formule 1 staat het nieuws niet stil. Opnieuw vertrekt een belangrijke Red Bull-pion bij het team van Max Verstappen. Waar houdt dit op? Houdt dit überhaupt een keer op en wat betekent het voor de Nederlandse F1-vedette?

Bekijk je de podcast liever op YouTube, dan kan dat hier.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel