Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2024

F1-fans vellen oordeel over beste én slechtste coureur

De eerste 14 races van het F1-seizoen 2024 zitten erop en dat geeft niet alleen de teams de mogelijkheid om de balans op te maken. Ook de Nederlandse Formule 1-fans vellen een duidelijk oordeel over de beste én slechtste coureur van 2024.

XPB 1298853 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB Images

Het Formule 1-seizoen van 2024 is inmiddels al ruim over de helft en dat betekent dat de coureurs én iedereen binnen de teams mogen genieten van een paar weken welverdiende vakantie. Alle projecten in de fabrieken liggen op dit moment stil, maar coureurskwesties blijven een veelbesproken onderwerp tijdens de zomerstop. Waarom heeft Red Bull besloten dat Sergio Perez het seizoen van 2024 af mag maken? En wanneer maken de teams met lege stoeltjes hun rijdersduo voor 2025 bekend?

Het is maar een kleine greep uit zaken waar de teams zich tijdens de zomerstop mee bezig kunnen houden, maar als fans hebben we stiekem ook een mening over de stand van zaken wat coureurs betreft. RacingNews365 legde daarom de vraag voor wie als beste én slechtste coureur naar voren kwam tijdens de eerste seizoenshelft.

De meeste Nederlandse Formule 1-fans zijn het unaniem met elkaar eens dat Max Verstappen de beste coureur van de eerste seizoenshelft is. Maar liefst 78 procent van de stemmers is van mening dat de Nederlander er met kop en schouders bovenuit stak. Oscar Piastri is the best of the rest met zeven procent van de stemmen, gevolgd door Lewis Hamilton met vijf procent.

Bekijk hieronder de volledige uitslag van de poll over de beste coureur tot nu toe!

Twee kanshebbers voor titel 'slechtste coureur'

De 'strijd' om de titel slechtste coureur ligt echter wat complezer, want er zijn twee coureurs die wat de Nederlandse fans betreft veruit het slechtst presteerden. Valtteri Bottas en Kevin Magnussen zijn, met maar een klein deel van de stemmen, veilig in de strijd om de titel die eigenlijk niemand wil. Ook Guanyu Zhou, de coureur waar de meningen vaak toch ook over verdeeld zijn, komt met zeven procent niet in de buurt van de twee heren met de meeste stemmen.

De twee coureurs die wél in aanmerking komen voor de titel slechtste coureur zijn niet de meest verrassende namen. Nummer één is namelijk Sergio Perez, die na enkele flinke blunders tijdens de kwalificaties weer helemaal terug bij af lijkt te zijn. Logan Sargeant is in dit geval de uitdager van de Mexicaan. De Amerikaan kan ook in zijn tweede jaar als Formule 1-coureur geen potten breken, waar teamgenoot Alexander Albon soms nog wel mooie prestaties levert.

Uiteindelijk vellen de Nederlandse fans een duidelijk oordeel: Sargeant is de slechtste coureur van het seizoen tot nu toe. Met 46 procent van de stemmen kreeg hij toch flink wat meer stemmen dan Perez, die uiteindelijk 39 procent van de stemmen ontving. Een ding is in ieder geval wel zeker: als het aan de Nederlandse fans ligt, presteren deze twee heren veruit het slechtst. 

Bekijk hieronder de volledige uitslag van de poll over de slechtste coureur tot nu toe!

Ook interessant:

Zonder Max Verstappen is Red Bull niet veel meer

Wat moet Verstappen wel en niet willen nu Red Bull toch serieus uitgedaagd wordt? En als de heren Coronel, Dimmers en Mosterdijk zelf de topstoeltjes in de F1 mogen verdelen, welke combinaties krijgen we dan?

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel