Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

F1-film met Brad Pitt maakt dit weekend bijzondere circuitopnamen

Volgend weekend wordt de 24 uur van Daytona verreden, hét endurance evenement aan de andere kant van de Atlantische Oceaan. Een week vòòr het evenement zal het productieteam van de nieuwe Formule 1-film aanwezig zijn om nieuwe beelden voor de aanstaande Formule 1-film te schieten. Dit gebeurt tijdens de zogeheten Roar Before the 24, het openingsevenement van het IMSA Sportscar Championship. De befaamde acteur Brad Pitt heeft een hoofdrol in de film en is tevens aanwezig in Daytona.

Brad Pitt Silverstone
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

In het laatste weekend van januari wordt de 24 uur van Daytona verreden, hét endurance-spekakel van de Verenigde Staten. Komend weekend - een week voor de 24 uur - vindt de zogeheten Roar Before the 24 plaats, het openingsevenement van het nieuwe seizoen van het IMSA Sportscar Championship. Tijdens de Roar Before the 24 zijn Brad Pitt en zijn productieteam aanwezig zijn op de Daytona International Speedway, meldt SpeedCafe.

Een van de Porsches 911 GT3 RS van het Wright Motorsport team, ingeschreven in de GTD-klasse, is voor de film uitgedost, inclusief de naam van het personage van Pitt, Sonny Hayes. Eén andere van de vier auto's van het team is versierd in de kleuren van de film, maar draagt de namen van haar coureurs uit het echte leven.

De opnames voor de film zijn al enige tijd aan de gang. De productie heeft twee F1-stijl auto's op de grid getoond tijdens het Britse GP-weekend van 2023. De look-a-like F1-bolides zijn aangepaste Formula 2-auto's, welke opnieuw zijn ontworpen door Mercedes om te lijken op een F1-auto. Deze auto's zijn ook op het circuit geweest gedurende andere F1-evenementen, waaronder de Grand Prix van Hongarije. Niet alleen de bolides waren onderdeel van de filmdag: ook werden er pitboxen ingericht die overeenkomen met de stijl van de film.

Tekst gaat verder onder afbeelding.

			© RN365/Michael Potts
	© RN365/Michael Potts

Het concept

Mercedes F1-coureur Lewis Hamilton is van essentieel belang geweest voor het project en heeft samengewerkt met producent Jerry Bruckheimer en regisseur Joseph Kosinski bij het ontwikkelen van het script. De film lijkt te gaan over een geteisterd F1-team met een beginnende coureur, Joshua Pearce (Damson Idris), die zijn stempel wil drukken in de sport. Om dit te bereiken wordt ex-F1-coureur Hayes (gespeeld door Pitt) ingeschakeld om de boel stabiel te houden en de jonge coureur te begeleiden. De film heeft vooralsnog geen titel.

Naast de Porsches in Daytona heeft Wright Motorsports een transporteur geleverd met branding die overeenkomt met de filmauto's. Naar verluidt zal de belangrijkste auto worden bestuurd door voormalig Porsche-fabriekscoureur Patrick Long en zal deze dit weekend de baan op gaan om te filmen.

Officiële actie op de baan van de Roar begint op vrijdag (lokale tijd) en eindigt op zondag. Bekende coureurs nemen deel aan het evenement, waaronder Jenson Button, Romain Grosjean, Marcus Ericsson en Renger van der Zande.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel