Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Haas F1 Team

F1-team Haas mag Nederland nog altijd niet verlaten na miljoenenclaim

Zoals bekend zit Haas flink in de problemen. De voormalige Russische hoofdsponsor Uralkali krijgt nog miljoenen van het Amerikaanse team, maar stelt dat ze tot op heden nog niets hebben ontvangen. Om die reden legde het bedrijf beslag op de spullen en dus mag het team voorlopig nog niet weg uit Nederland, zo bevestigt Haas na de Grand Prix in Zandvoort.

Haas F1 logo
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Haas is nog altijd niet uit de problemen na de Grand Prix van Nederland. Het Amerikaanse team dient 12 miljoen dollar én een auto uit 2021 naar voormalig hoofdsponsor Uralkali te sturen, maar er heerst inmiddels onzekerheid over de status van de betaling.

Haas zegt namelijk afgelopen vrijdag het geld overgemaakt te hebben, maar RacingNews365 heeft begrepen dat Uralkali nog altijd geen betaling heeft ontvangen. Zolang dit niet is gebeurd, legt Uralkali beslag op de bezittingen van Haas en kunnen zij niet afreizen naar Italië. Daar staat volgend weekend de zestiende Grand Prix van het seizoen op het programma.

Het team bevestigt in een statement aan RacingNews365 dat zij nog niet richting Monza kunnen vertrekken. De trucks van Haas blijven zondagavond in Nederland staan, in afwachting van een bevestiging van de betaling op maandag. Het is momenteel echter onduidelijk of de betaling dan ook daadwerkelijk afgerond wordt, waardoor Haas in spanning moet afwachten of ze tijdig in Italië geraken. Ook eigenaar Gene Haas, aanwezig op Circuit Zandvoort, mag Nederland niet uit, volgens informatie van RacingNews365.

Onderdeel van de terugbetalingen is ook een 2021-auto van Haas. De situatie rondom de auto zou op maandag geregeld worden, maar ook daar is nog onduidelijkheid over. Het Amerikaanse team loopt vooral tegen de restricties rondom betalingen naar Rusland aan.

Ook interessant:

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel