Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Las Vegas 2023

Zeven teams halen massaal speciale liveries uit de kast voor GP Las Vegas

Glitter, glamour én een Grand Prix. Dat staat er komend weekend op het programma in Las Vegas. Uiteraard kunnen de Formule 1-teams dan zelf niet achterblijven en worden er unieke liveries tevoorschijn getoverd.

AlphaTauri Las Vegas Abu Dhabi livery
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Een Grand Prix in de entertainmentstad Las Vegas, het is een nieuw fenomeen in de wondere wereld van de Formule 1. In de jaren 80 van de vorige eeuw werden er al eens twee races georganiseerd in de Amerikaanse plaats, maar dat kan niet worden vergeleken met het glamourfeest wat nu gaat losbarsten. Het is inmiddels haast een traditie dat de teams in de Verenigde Staten met een speciale livery rijden en ook nu zijn er weer nieuwe kleurstellingen uit de hoge hoed getoverd.

Red Bull

Max Verstappen en Sergio Perez gaan komend weekend in een paars getinte Red Bull op jacht naar een nieuwe Grand Prix-overwinning. Het team uit Milton Keynes laat fans altijd stemmen op verschillende speciale liveries voor Amerikaanse races en de 'paarse' is dit keer als winnaar uit de bus gekomen. Red Bull maakte de kleurstelling op ludieke wijze bekend door een auto ondersteboven te hangen in een nachtclub. Het is de naamgever ten voeten uit...

De tekst gaat verder onder de afbeeldingen.

			© Red Bull Content Pool
	© Red Bull Content Pool
			© Red Bull Content Pool
	© Red Bull Content Pool
			© Red Bull Content Pool
	© Red Bull Content Pool

Ferrari

Ferrari zou Ferrari niet zijn als ze niet in het rood aan de start zouden verschijnen, maar voor de GP van Las Vegas zijn er witte tinten op de bolide gespoten. Het doet denken aan de wagen waarmee Michael Schumacher van 2000 tot en met 2004 wereldkampioen werd. Charles Leclerc en Carlos Sainz hopen ongetwijfeld te schitteren in Sin City.

De tekst gaat verder onder de afbeeldingen.

McLaren

Eerlijk is eerlijk: het spelletje zoek de verschillen zou hier niet misstaan. McLaren neemt een speciale livery mee naar de GP van Las Vegas, al is de kleurstelling eigenlijk niet veranderd. De bolide is wat minder oranje en heeft meer zwarte tinten. Het team heeft de aanpassingen doorgevoerd in het kader van een samenwerking met Mitchell & Ness.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Alpine

Je moet hier ook goed kijken, maar Alpine rijdt ook met een speciale livery in Las Vegas. Het Franse team werkt eenmalig samen met Palace en Kappa en heeft daar de blauwe bolide licht voor aangepast. Esteban Ocon en Pierre Gasly zullen zich ook eenmalig in een ander pak hijsen. Bovendien kunnen er unieke items worden aangeschaft in een pop-upstore in de stad.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Williams

Uiteraard kunnen Williams en thuisrijder Logan Sargeant niet achterblijven. Het team rijdt met de normale blauwe kleurstelling, maar heeft daar een Las Vegas-sausje aan toegevoegd. De naam Williams staat als een soort discoslogan op de achterkant, voor de kenmerkende sterren en glitter en glamour van Sin City. Fraai is de livery zeker.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Alfa Romeo

Alfa Romeo heeft misschien wel het meeste veranderd aan de kleuren van de auto. Valtteri Bottas en Guanyu Zhou ruilen de rode tinten in voor een volledig zwarte bolide, waar als kers op de taart ook nog eens rijtjes met kaarten op staan. Zo wordt er op ludieke wijze verwezen naar de kenmerken van de gokstad Las Vegas.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

AlphaTauri

Ook AlphaTauri rijdt komend weekend met een licht aangepaste bolide in de rondte. De kenmerkende zwarte en witte kleuren worden in stand gehouden, maar de achterkant is in een nieuw jasje gestoken. Witte strepen worden afgewisseld met de traditionele zwarte tinten. De livery is gebaseerd op een samenwerking met Brendan Monroe Las Vegas Capsule Collection.

Komt er nog meer aan?

Op het moment van schrijven zijn er dus acht teams die met speciale bolides over het stratencircuit zullen racen, maar misschien komen daar nog meer bijzondere kleurstellingen bij. Een ding is zeker: door het weekend heen volgen zeker nog ludieke en creatieve sponsoracties.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Las Vegas 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel