Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

F2-coureur doet boude uitspraak over Perez: "Met die resultaten ligt hij er uit!"

Red Bull heeft bevestigd dat Sergio Perez het huidige seizoen zal afmaken, na speculaties dat hij tijdens de zomerstop vervangen zou kunnen worden. Volgens Formule 2-coureur Gabriel Bortoleto is het uitstel van executie.

Perez FP1 Hungary
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Formule 2 en McLaren juniorcoureur Gabriel Bortoleto gelooft niet dat Sergio Perez volgend seizoen voor Red Bull zal racen, gebaseerd op zijn huidige resultaten. 

Er werd gespeculeerd dat Perez tijdens de zomerstop zou kunnen worden vervangen, maar Red Bull maakte een einde aan de geruchten door te bevestigen dat de Mexicaanse coureur in ieder geval de rest van het seizoen zou blijven. 

Perez tekende onlangs een nieuw contract voor één jaar, waardoor hij ook volgend seizoen bij Red Bull blijft, met een optie voor het team om de overeenkomst te verlengen tot 2026. Perez heeft echter het grootste deel van het huidige seizoen niet gepresteerd zoals men mag verwachten De Red Bull-coureur is sinds de Grand Prix van Miami niet meer in de top vijf geëindigd en is grotendeels de reden dat McLaren de voorsprong van het team in het constructeurskampioenschap heeft verkleind. 

McLaren staat slechts 42 punten achter op Red Bull, dat meer dan ooit moet vertrouwen op Max Verstappen. Gebaseerd op de vorm van Perez ziet Bortoleto, de huidige nummer twee in de Formule 2, de 34-jarige Mexicaan volgend seizoen niet bij Red Bull blijven.

"Ik denk dat Perez er volgend jaar uit ligt", vertelde Bortoleto aan de Braziliaanse site Motorsport.com. "Ik weet niet of hij nog een contract heeft, maar met de resultaten die hij boekt, ligt hij eruit."

Bortoleto's McLaren-situatie

Bortoleto staat momenteel tweede in de Formule 2 en is onlangs in verband gebracht met Audi, waardoor de Braziliaan zich volgend seizoen bij Stake F1 zou kunnen voegen ter voorbereiding op de komst van de Duitse fabrikant in 2026. 

Toch lijkt een overstap naar Stake F1/Audi nog niet zo makkelijk, want de Braziliaan is een juniorcoureur van McLaren. Ooit hoopt Bortoleto voor het team uit Woking uit te komen in de koningsklasse van de autosport: "Ik heb een contract met McLaren, ik ben hun juniorcoureur en ik heb een langetermijncontract. Maar ik weet ook dat McLaren wil dat ik slaag en dat ik in de Formule 1 uitkom. Ze weten dat ze twee hele goede coureurs hebben en ze bereiden mij voor op mijn F1-debuut. En om op een dag hun coureur te zijn, want dat is mijn droom."

Met Lando Norris en Oscar Piastri die allebei een langetermijncontract hebben, is het onwaarschijnlijk dat er in de nabije toekomst een stoeltje vrijkomt voor Bortoleto bij McLaren. Maar dit staat een F1-carrière voor de jonge F2-coureur niet in de weg. Hij wordt niet geblokkeerd door McLaren als een ander team hem een zitje aanbiedt. "De beslissing ligt bij mij als coureur en ik beslis waar ik heen wil. Ik heb de macht over mijn carrière", benadrukte hij. 

"McLaren wil me graag zien slagen, ze willen me niet in een situatie opsluiten waarin ik niet kan floreren in de sport, maar ze willen me natuurlijk wel het liefst onder de vlag van McLaren houden."

Ook interessant:

Verstappen verliest belangrijke Red Bull-pionnen als vallende dominostenen

In de zomerstop van de Formule 1 staat het nieuws niet stil. Opnieuw vertrekt een belangrijke Red Bull-pion bij het team van Max Verstappen. Waar houdt dit op? Houdt dit überhaupt een keer op en wat betekent het voor de Nederlandse F1-vedette?

Bekijk je de podcast liever op YouTube, dan kan dat hier.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel