Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Frederic Vasseur

Ferrari-teambaas doet zeer boude uitspraak over gat met Red Bull

Ferrari begon het Formule 1-seizoen heel sterk, maar is inmiddels weggezakt. Toch doet teambaas Frederic Vasseur nu een boude uitspraak over het gat met Red Bull Racing.

Vasseur
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Daar waar Ferrari 2024 nog begon met vier podiums op rij, ging het de laatste races voor de zomerstop duidelijk moeizamer bij de Scuderia. Inmiddels heeft McLaren al de tweede plek overgenomen in het constructeurskampioenschap en als Ferrari niet oppast, moet het ook vrezen voor de huidige derde positie. Mercedes lijkt namelijk de oplossing voor de problemen te hebben gevonden en weet inmiddels weer wat winnen is.

Toch zag het er in het begin van het jaar naar uit dat Red Bull met een grote voorsprong beide kampioenschappen naar zich toe zou trekken. Ferrari-teambaas Frederic Vasseur zag dat ook gebeuren. "Ik denk dat het waar is dat Red Bull tot en met China vloog. Toen was er een goede reeks voor ons. Toen was het McLaren en nu is daar Mercedes", zo vertelt de Fransman tegenover onder meer RacingNews365.

Vasseur gelooft er daarbij in dat er vier teams zijn verwikkeld in de strijd om het kampioenschap. "Ik denk dat de vier teams ongeveer hetzelfde hebben gedaan. Het gebeurt niet vaak dat je na twaalf of dertien races vier teams hebt die in de race zijn om het kampioenschap."

Daarbij wijst de teambaas ook op het feit dat Ferrari in 2024 duidelijk meer punten heeft gescoord dan in 2023. "Ik ben niet zo'n fan van statistieken, maar na twaalf races hebben we ongeveer 60 procent meer punten gescoord dan een jaar geleden. We hebben het gat met Red Bull met 300 procent verkleind", claimt Vasseur.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel