Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Frederic Vasseur

Ferrari-teambaas houdt vertrouwen in Hamilton ondanks mindere vorm in kwalificatie

Lewis Hamilton maakt over een aantal maanden de overstap naar Ferrari. De zevenvoudig wereldkampioen weet weer wat winnen is na zijn recente zeges, maar in de kwalificatie komt hij er nog niet echt aan te pas in 2024. Maar dat baart Ferrari-teambaas Frederic Vasseur geen zorgen.

Vasseur Hamilton
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Lewis Hamilton is de coureur met veruit de meeste polepositions in de Formule 1. De teller staat op 104 stuks, maar in de afgelopen jaren zijn er maar een paar bijgekomen. In 2021 wist hij vijf poles te scoren, waarna zijn totaal lang op 103 bleef staan. Tijdens de Grand Prix van Hongarije in 2023 kwam daar dan eindelijk nummer 104. Daar waar Hamilton slechts één pole pakte sinds de invoering van de ground effect-reglementen in 2022, veroverde zijn teamgenoot George Russell er drie.

Niet alleen qua polepositions is Russell sterker, maar dat is ook zeker dit seizoen zo in de kwalificatie. De stand tussen de twee kemphanen is in de zomerstop op 10-4 uitgekomen in het voordeel van de jongste Brit. In de laatste races weet Hamilton Russell wel steeds beter partij te bieden, maar de achterstand van de zevenvoudig wereldkampioen is nog steeds fors. 

Hamilton, die in 2025 overstapt naar Ferrari, komt bij de Italiaanse renstal tegenover een echte kwalificatiespecialist te staan, namelijk Charles Leclerc. De Monegask heeft inmiddels al 25 poles achter zijn naam staan. Toch maakt de teambaas van Ferrari, Frederic Vasseur, zich geen zorgen over de huidige kwalificatieprestaties van Hamilton. "Al sinds het begin van het jaar zegt iedereen dat Russell sneller is dan Hamilton. Maar momenteel heeft Hamilton meer punten gescoord voor Mercedes. Ik denk dat hij qua efficiëntie een goede maatstaf is", zo legt Vasseur uit aan Sky Italy

Maar er zijn meerdere argumenten waarom Ferrari Hamilton heeft aangetrokken. "We kennen de positieve aspecten van de komst van Hamilton naar Ferrari, waaronder zijn grote ervaring in de F1."

Als we naar de huidige prestaties van zowel Mercedes als Ferrari kijken, dan valt op dat de Scuderia het momenteel minder goed doet. Daarbij vallen vooral de matige resultaten van Leclerc op, maar daarbij trekt Vasseur ook deels het boetenkleed aan. "Charles heeft de laatste paar weekenden een paar problemen gehad. Ik denk echter nog steeds dat hij helder is en daarbij is de waarheid dat we soms als geheel te ver zijn gegaan."

Ook interessant:

Verstappen verliest belangrijke Red Bull-pionnen als vallende dominostenen

In de zomerstop van de Formule 1 staat het nieuws niet stil. Opnieuw vertrekt een belangrijke Red Bull-pion bij het team van Max Verstappen. Waar houdt dit op? Houdt dit überhaupt een keer op en wat betekent het voor de Nederlandse F1-vedette?

Bekijk je de podcast liever op YouTube, dan kan dat hier.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel