Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Frederic Vasseur

Ferrari-teambaas reageert verheugd op Williams-move Sainz

Het heeft even geduurd, maar de kogel is dan eindelijk door de kerk: Carlos Sainz zal vanaf 2025 voor Williams rijden en mag de Britse renstal samen met Alexander Albon terug naar de top helpen. Ferrari-teambaas Frederic Vasseur is ontzettend blij dat zijn huidige coureur een mooie vervolgstap heeft gevonden.

Sainz FP1 Belgium
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De Formule 1-wereld was in rep en roer toen Lewis Hamilton en Ferrari aankondigden dat de zevenvoudig wereldkampioen vanaf 2025 voor de Italiaanse renstal zou rijden, maar Carlos Sainz was daar toch minder blij mee. De Spanjaard, die het zo slecht nog niet doet bij Ferrari, werd het slachtoffer van die iconische overstap en moest dus op zoek naar een ander stoeltje. Die heeft hij inmiddels gevonden. 

Nu het eindelijk bekend is dat Sainz vanaf 2025 voor Williams zal rijden, valt er toch een last van zijn schouders af. Ook Ferrari-teambaas Frederic Vasseur is blij voor de Spanjaard. "Het doet me goed om te horen dat Carlos vanaf volgend seizoen bij Williams zal rijden. Het is een team met een fantastische geschiedenis en een prachtig nalatenschap, opgericht door een man met ontzettend veel ambitie. Ik weet zeker dat Carlos zich daar thuis zal voelen."

"Ik heb ontzettend veel respect voor James Vowles (de teambaas van Williams, red.) en ik weet zeker dat Carlos van grote waarde zal zijn voor zijn team."

Toch benadrukt de Fransman dat hij niet te ver vooruit wil kijken en nog even wil genieten van het hier en nu. "Carlos is op dit moment nog een Ferrari-coureur en we gaan er de komende races hard aan werken onze doelen te behalen. We zullen tot op de laatste seconde van onze samenwerking samen vechten voor ieder punt dat er te halen valt." 

Ook interessant:

Verstappen is alle Red Bull-basiselementen voor succes kwijt

Perez, Red Bull, Mercedes... wat moet je daar nou van zeggen? Niks, want dan doen de heren Dimmers, Coronel en Mosterdijk voor je! Jij hoeft alleen maar achterover te leunen met deze kakelverse nieuwe F1-podcast.

Bekijk je de nieuwe podcast op Youtube, dan kan hier!

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel