Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Frederic Vasseur

Ferrari-teambaas wijst op Red Bull-DNA om stap vooruit te zetten

Teambaas Frederic Vasseur is inmiddels halverwege zijn tweede jaar bij Ferrari. De start van 2024 was veelbelovend, maar inmiddels is de Scuderia qua snelheid weggezakt naar de vierde positie in de rangorde. De Fransman wijst één aspect aan waar Ferrari nog flink in kan verbeteren.

Vasseur
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Ferrari had een prima start van 2024 met vijf podiumplaatsen in de eerste vier races, waarbij er in Australië zelfs een 1-2'tje werd gepakt. Daarna ging het al snel achteruit met de Scuderia, al werd er in Monaco nog wel een zege geboekt. De resultaten worden gepakt onder leiding van Frederic Vasseur, die op vrij korte termijn een succesvolle cultuur lijkt te hebben ingevoerd bij Ferrari.

"Als ik ergens trots op moet zijn, is het niet het resultaat. Het is meer het feit dat iedereen meer risico's wil nemen en iets minder bang is. Het gevolg daarvan is het resultaat. Het feit is dat we de mentaliteit een beetje proberen te veranderen", vertelt hij bij F1.com. "Het is een mindset voor mij. Je kunt geen marge houden. En je moet overal risico nemen als je wil winnen. Dat is een racementaliteit. Het is waarschijnlijk ook het DNA van Red Bull. Het is waar we een stap vooruit moeten zetten", zo stipt de ervaren Fransman aan.

"Je hebt mensen die naar het positieve kunnen kijken en anderen kijken naar de verbeterpunten. Ik denk dat ik meer van de laatste categorie ben. Ik besteed geen energie of tijd om elke ochtend te vragen: 'Zijn we blij met wat we hebben gedaan?'. Dit is de competitie. Ik heb iets van negen races in tien weken gedaan. Het belangrijkste is dat je je concentreert op je zwakke punten en blijft werken aan voortdurende verbetering."

"Maar het is oké. Mijn taak is meer om niet alles de schuld te geven en om de mensen te pushen en ze gemotiveerd te krijgen. En het is soms meer mijn taak om kalm te blijven over de positieve en negatieve punten. Bovendien moet ik iedereen ervan overtuigen dat we geen wereldkampioenen zijn na een race in Canada of Monaco. En we zijn ook niet heel veel slechter na Canada", zo legt Vasseur uit.

Het verschil tussen de twee races kon namelijk niet groter zijn. Daar waar Ferrari in Monaco P1 en P3 pakte, vielen beide auto's twee weken later op het Circuit Gilles Villeneuve uit.

Ook interessant:

Zonder Max Verstappen is Red Bull niet veel meer

Wat moet Verstappen wel en niet willen nu Red Bull toch serieus uitgedaagd wordt? En als de heren Coronel, Dimmers en Mosterdijk zelf de topstoeltjes in de F1 mogen verdelen, welke combinaties krijgen we dan?

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel