Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
FIA

FIA lanceert nieuwe campagne ter bescherming van de coureurs

De FIA heeft een nieuwe campagne gelanceerd om mensen bewust te maken van de signalen van een hersenschudding in de motorsport.

FIA vlag 2020
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © FIA

De FIA heeft een campagne gelanceerd om mensen bewust te maken van de gevaren van een hersenschudding, door een samenwerking met haar Medical and Safety team. De campagne werd gelanceerd door FIA president Mohammed Ben Sulayem tijdens de meest recente FIA Conferentie in Samarkand, Oezbekistan. 

Het is de eerste keer dat een campagne als deze is opgezet in de motorsport, waarbij een educatief programma wordt opgezet om iedereen bewust te maken van de eerste tekenen dat iemand een hersenschudding heeft opgelopen. De FIA geeft aan dat de symptomen van een hersenschudding zijn: hoofdpijn, misselijkheid, duizeligheid, vermoeidheid, evenwichtsproblemen, geheugenverlies of vergeetachtigheid en prikkelbaarheid of een veranderde emotionele toestand.

Als een coureur een van deze symptomen ervaart, wordt hij of zij door de bestuursinstantie dringend verzocht om medische hulp in te roepen bij het medische team ter plaatse. Als een coureur twijfelt over zijn of haar toestand, stelt de FIA voor om de sessie over te slaan. Internationale deelnemers die terugkeren in de racerij na een periode van hersenschudding, moeten bijlage L van de FIA Sporting Code - hierin staan procedures met betrekking to medische onderzoeken beschreven - volgen en de chief medical officer tijdens het volgende evenement informeren over hun toestand. 

Kritisch belang

Educatieve content zal worden geproduceerd op zowel sociale media als in gedrukte vorm en beschikbaar worden gesteld aan alle aangesloten raceorganisaties. De content zal beschikbaar zijn in elke gewenste taal, waarbij Ben Sulayem zoveel mogelijk mensen bewust wil maken van hoe gevaarlijk een hersenschudding kan zijn.

"Ik heb hersenschudding aan den lijve ondervonden, buiten het circuit", aldus FIA-voorzitter Mohammed Ben Sulayem. "Ik heb de symptomen gevoeld en de nasleep ervan meegemaakt. Dankzij de medische en veiligheidsteams van de FIA bieden we een educatieve en toegankelijke aanpak om hersenschudding in onze sport vast te stellen en te bestrijden, zodat de veiligheid van alle huidige en toekomstige deelnemers wordt gewaarborgd."

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel