Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

FIA past reglementen rondom 'testdagen' aan voor F1-teams

Recent onthulde de FIA de nieuwe sportreglementen voor het seizoen van 2024. Het autosportorgaan heeft enkele wijzigingen aangebracht in de regels met betrekking tot de privé test- en filmdagen voor Formule 1-teams.

SI202202230152 hires jpeg 24bit rgb
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Filmdagen voor Formule 1-teams - officieel aangeduid als 'Promotional Events' in de sportreglementen - zijn oorspronkelijk bedoeld voor marketing- en promotiedoeleinden.

De Formule 1 is echter een sport waarin men van iedere maas in de wet gebruikmaakt. Vaak is een filmdag de eerste en laatste keer dat een F1-team haar bolide over een echt circuit laat rijden, voordat de officiële testdagen plaatsvinden. Daardoor is het gebruikelijk geworden om deze dagen te gebruiken als een soort testdag waarop teams belangrijke gegevens kunnen verzamelen over hun nieuwe Formule 1-bolide.

Tot en met 2023 was het toegestaan om in totaal 200 kilometer af te leggen tijdens filmdagen, verdeeld over twee sessies van maximaal 100 kilometer per stuk. Deze sessies mochten op dezelfde dag plaatsvinden. Onder artikel 10.4 van de sportreglementen voor 2024 staat nu dat teams per sessie 200 kilometer mogen rijden. Dit betekent dat twee sessies nu goed zijn voor een totale afstand van 400 kilometer. De FIA meldt echter wel dat de twee sessies van elk 200 kilometer niet op dezelfde dag mogen worden gehouden.

De verhoging van de toegestane afstand op filmdagen van 200 naar 400 kilometer zal ongetwijfeld positief worden ontvangen door teams, die graag zoveel mogelijk willen testen om eventuele fouten in het ontwerp of de ontwikkeling van de auto op te sporen. Dit gezien het feit dat er anno 2023/2024 verder - buiten de officiële testdagen voorafgaand aan het seizoen - niet getest mag worden.

Ook interessant:

Alles wat je moet weten over de 'toetreding' van Andretti tot de Formule 1

F1-journalist Aaron Deckers en RacingNews365 F1-host Joris Mosterdijk vertellen je alles over het nieuws omtrent Andretti. De FIA gaf het team groen licht voor de toetreding tot de Formule 1, maar er is nog niets zeker. Waarom? Deckers verklaart in de onderstaande video.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP Singapore Marko luidt Red Bull-noodklok: "Niets werkt bij Verstappen"